5/1/11

Ο Άρχοντας Των Δαχτυλιδιών (2001 – Lord Of The Rings – Τριλογία)

Γιατί στις 100: Είναι ένα μοναδικό έπος και μια σε υπερβολικό βαθμό πιστή αναπαράσταση του ομότιτλου μυθιστορήματος ηρωικής φαντασίας του Τζ. Ρ. Ρ. Τόλκιν. Έχει χαρακτηριστεί ως το σημαντικότερο κινηματογραφικό επίτευγμα όλων των εποχών, καθώς και η πιο φιλόδοξη μεταφορά λογοτεχνικού έργου στη μεγάλη οθόνη. Διαθέτει τα πάντα σε υπερθετικό βαθμό. Δυνατή ιστορία, μέσα από φανταστικούς γεωγραφικά κόσμους και με απόκοσμους ήρωες, αλλά τόσο κοντά –σαν ψυχοσύνθεση- στους ανθρώπινους χαρακτήρες, που κάθε λαός πάνω στη γη μας μπορεί να παραλληλίσει την ιστορία του με επεισόδια από αυτή την τριλογία. Υποψήφια για 11 Όσκαρ, τα κέρδισε όλα.
Υπόθεση: Ένας νεαρός Χόμπιτ κληρονομεί το παντοδύναμο δαχτυλίδι που φέρνει τύχη, αλλά παράλληλα μπορεί να προκαλέσει την καταστροφή, εάν πέσει σε λάθος χέρια. Γνωρίζοντας ότι ο Σκοτεινός Άρχοντας αναζητεί το ίδιο δαχτυλίδι, Άνθρωποι, Χόμπιτ και Ξωτικά αποφασίζουν να το μεταφέρουν στο μέρος όπου σφυρηλατήθηκε, και να το καταστρέψουν, προκειμένου να μην υποδουλωθούν στο Κακό οι κάτοικοι της Μέσης Γης.
Σκηνοθέτης : Πίτερ Τζάκσον
Πρωταγωνιστούν: Ελάιτζα Γουντ, Λιβ Τάιλερ, Σον Όστιν, Κέιτ Μπλάντσετ, Ίαν ΜακΚέλεν, Κρίστοφερ Λι, Βίγκο Μόρτενσεν, Ίαν Χολμ, Μπίλι Μπόιντ, Μπραντ Ντούριφ