26/7/12

Η ζωή μιας άλλης

Υπόθεση: Η Μαρί, 40 χρονών, ξυπνάει ένα πρωί πιστεύοντας ότι είναι μόλις 25. Ξαφνικά, 15 χρόνια από τη ζωή της έχουν διαγραφεί από την μνήμη της. Καταξιωμένη πλέον επαγγελματικά και μητέρα ενός γλυκύτατου αγοριού, η Μαρί προσπαθεί να αντιληφθεί τι ακριβώς έχει συμβεί σ’ αυτό το διάστημα. 
Κριτική: Όχι. Η Ζυλιέτ Μπινός δεν ξυπνάει ένα πρωί πιστεύοντας ότι είναι 25 ετών. Απλά ένα πρωί συνειδητοποιεί ότι έχει ακόμα 4 μέρες μπροστά της για να βγάλει το διαζύγιό της από τον άντρα που είχε παράφορα ερωτευτεί πριν 15 χρόνια.
Ένα διαζύγιο που οφείλεται στο γεγονός ότι από το γάμο της και μετά εγκατέλειψε σύζυγο, παιδί και γονείς για χάρη της καριέρας της ως προέδρου μεγάλης και ισχυρής εταιρίας. Η προοπτική της τετραήμερης προθεσμίας, της έχει προκαλέσει ένα αμνησιακό σοκ (έγινα και ψυχαναλυτής τώρα), που θα την οδηγήσει σε πράξεις τις οποίες ούτε και η ίδια αναγνωρίζει για τον μέχρι εκείνη τη μέρα εαυτό της. Πόσο μάλλον ο περίγυρός της που μένει… «Προκόπης Παυλόπουλος μπροστά στον Κασιδιάρη».
Τα πράγματα, φαντάζουν ανεξήγητα και μυστηριώδη, ενώ το σασπένς της ταινίας βασίζεται στην αρχή «τι θα συμβεί στο τέλος», δεδομένου ότι ο σύζυγος Ματιέ Κασοβίτς φαίνεται να έχει φτιάξει τη ζωή του με άλλη εξίσου γλυκιά ύπαρξη.
Οι ερμηνείες των δύο πρωταγωνιστών είναι αυτές που κρατούν το ενδιαφέρον του θεατή σε εγρήγορση, ενώ η μουσική επιλογή συμβάλλει επιτυχώς στα ανάμικτα συναισθήματα των ηρώων.
Άλλη μια ιστορία αγάπης για το καλοκαίρι!
Σκηνοθεσία: Σιλβί Τεστύ
Παίζουν: Ζιλιέτ Μπινός, Ματιέ Κάσοβιτζ, Ορέ Ατικά, Ντανιέλ Λεμπρούν
Προβάλλεται από 2-8-2012