27/9/12

Looper

Η πιο συνεπής - στην παραδοξολογία της- ταινία επιστημονικής φαντασίας που διαπραγματεύεται το ταξίδι στο χρόνο.
Η σεναριακή ιδέα, του να στέλνει μια συμμορία κάποιους ανθρώπους 30 χρόνια πίσω και εκεί να τους σκοτώνει κάποιος δικός τους (ένας Looper), ώστε να μη δημιουργήσουν πρόβλημα στη συνέχεια, είναι καταπληκτική. Φυσικά είναι και επικερδής για τους Loopers, που περιμένουν σε ένα συγκεκριμένο σημείο, πυροβολούν την «άφιξη», που φέρει μαζί της στην πλάτη της και την πληρωμή τους.
Όλα καλά, λοιπόν, για τον Looper Τζο (που τον υποδύεται έξοχα ο Τζόζεφ Γκόρντον Λέβιτ), μέχρι τη στιγμή που θα εμφανιστεί μπροστά του ο εαυτός του κατά 30 χρόνια μεγαλύτερος (που τον υποδύεται ο αγέραστος και «πολύ σκληρός για να πεθάνει» Μπρους Γουίλις), ο οποίος όμως δεν φτάνει πίσω επειδή τον στέλνουν, αλλά επειδή το θέλει ο ίδιος και ο θεατής καλείται να διαπιστώσει μόνος του γιατί…
Μια ταινία με στρωτό σενάριο, σφιχτή αφηγηματική δομή, έντονη δράση και πειστικές ερμηνείες, μέχρι και του πιτσιρικά, που διαθέτει και το χάρισμα της τηλεκινησίας. Ένα χάρισμα όχι και πολύ σπάνιο, για την εποχή που διαδραματίζεται η ταινία.
Οι φανατικοί των ταινιών του είδους θα λατρέψουν αυτή την ταινία.
Σκηνοθεσία: Ριάν Τζόνσον
Με τους: Μπρους Ουίλις, Τζόζεφ Γκόρντον Λέβιτ, Έμιλι Μπλαντ, Πολ Ντέινο, Τζεφ Ντάνιελς, Γκάρετ Ντίλαχαντ
Προβάλλεται από 27-9-2012

(Κριτική μου στο myFilm)