18/10/12

Αστερίξ & Οβελίξ στη Βρετανία

Η καλύτερη ταινία της σειράς μέχρι σήμερα!
Έξυπνοι διάλογοι, χιούμορ που σπάει κόκαλα και εξαιρετικές ερμηνείες χαρακτηρίζουν την 4η ταινία του δίδυμου Αστερίξ – Οβελίξ, οι οποίοι αυτή τη φορά «προσλαμβάνονται» στην υπηρεσία της Αυτής Μεγαλειότητας της Βρετανίας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν –κλασικά– τους Ρωμαίους κατακτητές.
Εκεί εκτός από τους Ρωμαίους θα έρθουν αντιμέτωποι και με τα κοινωνικο-οικονομικά προβλήματα της εποχής μας: τη λαθρομετανάστευση, την οικονομική κρίση και τη διαφθορά, για τα οποία ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζονται από το σκηνοθέτη θα ικανοποιήσei τους ενήλικες θεατές, χωρίς να στερήσουν από τους μικρότερους τα κλασικά γκαγκς που γνωρίζουμε.
Η σάτιρα κατά των ηθών και των εθίμων των φλεγματικών και ψυχρών Βρετανών είναι ανηλεής, χωρίς να ξεχνά και τις ιδιομορφίες των Γάλλων. Η ταινία δεν αφήνει τίποτα όρθιο.
Υπάρχουν, επίσης, επιτυχημένες αναφορές σε μουσικούς ήχους και γνωστές ταινίες των Βρετανών με αποκορύφωμα, τη σκηνή της εξημέρωσης του άγριου Νορμανδού, με τον τρόπο που είχε εξουδετερωθεί η επιθετικότητα του Άλεξ στο «Κουρδιστό Πορτοκάλι» του Κιούμπρικ.
Σκηνοθεσία: Λοράν Τιράρ
Με τους: Ζεράρ Ντεπαρντιέ, Εντουάρ Μπαέρ, Κατρίν Ντενέβ, Γκιγιόμ Γκαλιέν, Φαμπρίς Λουκινί, Βενσάν Λακόστ 
Προβάλλεται από 18/10/2012 

(Κριτική μου στο myFilm)