14/11/12

Ποιότητα και πολιτική

Φέτος το χειμώνα, ο τηλεθεατής που δεν θέλει να βγει έξω και να ξοδεύεται, όπως την παλιά καλή εποχή, μπορεί να καταφύγει στη βραδυνή ζώνη της ΝΕΤ, στις 22.00, βλέποντας σειρές με ποιότητα από το BBC.
Μια πρόταση, που δίνει ηχηρή απάντηση σε όσους αμφισβητούν τη χρησιμότητα της δημόσιας τηλεόρασης και  αποδεικνύει πόσο φτωχή είναι η εναλλακτική λύση των ιδιωτικών καναλιών, τα οποία καταφεύγουν για λόγους οικονομίας -υποτίθεται- στα τούρκικα σίριαλ και ταυτόχρονα μας βομβαρδίζουν με πάμπολλες διαφημίσεις, ακριβών -και εν πολλοίς άχρηστων- αντικειμένων. 
Οι σειρές που προτείνονται είναι: "Ο πύργος του Ντάουτον" (κάθε Δευτέρα και Παρασκευή), "Επειγόντος τη μαμή" (κάθε Τρίτη) και "Μπόργκεν" (κάθε Πέμπτη) και τις παρακολουθώ ανελλιπώς.
Ειδικότερα, για τη σειρά "Μπόργκεν", είναι εξαιρετικά ενδιαφέρουσα η ανάρτηση "Πολιτικός πολιτισμός για κλάματα" στο blog του κ. Προκόπη Δούκα (your painted smile), που μου έδωσε και την αφορμή για να γράψω τα πιό πάνω.
Η δε σειρά "Μπόργκεν", όπως γράφει ο κ. Δούκας και συμφωνώ απόλυτα "είναι ιδιαίτερα αποκαλυπτική για το επίπεδο της πολιτικής ζωής και της κοινωνικής συνείδησης" στη χώρα που θέλαμε να μοιάσουμε και να γίνουμε "Δανία του Νότου" (τρομάρα μας!).