15/2/13

Πολύ σκληρός για να πεθάνει σήμερα (Die Hard 5)

Μετά τους πατεράδες με τις κόρες, που καταδιώκονται από τους «κακούς» ήρθε και ο Μακ Λέιν με το γιο του να καταδιώκεται και αυτός, από Ρώσους αυτή τη φορά. Τον Μακ Λέιν όλοι τον θυμόμαστε… Δράση σε ξέφρενο ρυθμό, εξυπνακίστικες ατάκες, καμιά φορά και πραγματικό χιούμορ. Ε, λοιπόν, πάει κι αυτός. Ξόφλησε.
Τι να το κάνω εγώ, που Μακ Λέιν και υιός ισοπεδώνουν στη Μόσχα ό,τι είχε αφήσει όρθιο ο Τζέιμς Μποντ του Πιρς Μπρόσναν; Οι ερμηνείες των Μπρους Γουίλις και Τζέι Κόρτνεϊ βρίσκονται στο επίπεδο «άντε να τελειώνουμε και μ’ αυτή την παραγωγή». Βαρεμάρα και έντονη η αίσθηση ότι διεκπεραιώνουν τους ρόλους τους.
Από την άλλη, να σου και ο «κακός» Σεμπάστιαν Κοχ, ίδιος ο Βαρβάκης. Λίγο ακόμα και θα τον ρωτούσε ο Μπρους Γουίλις «πού έχεις κρύψει το χαβιάρι;».
Κρίμα.
Υπόθεση: Ο βετεράνος σκληροτράχηλος πράκτορας φτάνει στη Μόσχα, αναζητώντας τον γιο του, με τον οποίο έχουν απομακρυνθεί τελευταία. Εκεί λοιπόν ανακαλύπτει πως ο Τζακ - το σπλάχνο του - δουλεύει ως μυστικός πράκτορας της κυβέρνησης και συγκεκριμενα στην προσωπική ασφάλεια ενός σημαντικού πληροφοριοδότη της Αμερικής, του Κομάροφ, προσπαθώντας να αποτρέψει μια καταστροφική κομπίνα που θα μπορούσε έτσι απλά να προκαλέσει τον μεγαλύτερο πυρηνικό εφιάλτη της ανθρωπότητας. Θέτοντας σε κίνδυνο τις ζωές τους, οι αδιόρθωτοι, αεικίνητοι Μακλέιν δεν διστάζουν να αναμετρηθούν με το πιο σκληρό κομμάτι της Ρώσικης μαφίας και προσπαθούν να ξεπεράσουν τα απροσδόκητα εμπόδια, προκειμένου να καταφέρουν να προστατέψουν τον Κομάροφ και να αποτρέψουν ένα καταστροφικό έγκλημα στην περιοχή του Τσέρνομπιλ.
Σκηνοθεσία Τζον Μουρ
Με τους Μπρους Γουίλις, Τζέι Κόρτνεϊ, Σεμπάστιαν Κοχ, Μέρι Ελίζαμπεθ Γουινστέντ, Πάτρικ Στιούαρτ, Γιούλια Στιούαρτ
Προβάλλεται από 14-2-2013

(Κριτική μου στο myFilm)