24/3/13

Broken city

Κλασική νουάρ ιστορία με το διεφθαρμένο δήμαρχο που αναθέτει σε ιδιωτικό ντετέκτιβ και πρώην αστυνομικό να παρακολουθήσει τη γυναίκα του, αλλά χωρίς ο σκοπός του να είναι η απόδειξη της μοιχείας.
Ο ντετέκτιβ, από την άλλη, βρίσκεται ανάμεσα στο δήμαρχο, τον αστυνομικό διευθυντή της πόλης και τη μοιραία γυναίκα (τη σύζυγο του δημάρχου) και προσπαθεί να βγάλει άκρη.
Αλλά τα στοιχεία του νουάρ από μόνα τους δεν χαρίζουν ταυτότητα, για να μην πω και ποιότητα σε μια ταινία. Το σενάριο έχει ανατροπές βέβαια, αλλά σ’ αυτού του είδους τις ταινίες πάντα υπάρχουν ανατροπές κα ειδικά όταν υπάρχουν μοιραίες γυναίκες, που δεν μπορείς να εμπιστεύεσαι.
Ο ντετέκτιβ (Μαρκ Γουόλμπεργκ) δεν διαθέτει το πρόσωπο του κυνισμού που απαιτεί ο ρόλος, ο δήμαρχος (Ράσελ Κρόου) δεν μοιάζει και τόσο διεφθαρμένος, παρόλο που από την αρχή καταλαβαίνεις ότι δεν είναι καθαρός. Ίσως γιατί ο Ράσελ Κρόου έχει συνηθίσει να παίζει το καλό παιδί και το αδικημένο. Τέλος, η Κάθριν Ζέτα Τζόουνς διαθέτει μια ψυχρή ομορφιά και γατίσια μάτια, αλλά ο ρόλος της είναι προβλέψιμος.
Συμπερασματικά, έχουμε τρεις καλούς ηθοποιούς σε μέτριες εμφανίσεις, πάνω σε ένα κλασικό σενάριο και μια καλή σκηνοθεσία.
Υπόθεση: Σε μια εξαθλιωμένη πόλη που κυριαρχεί η αδικία, ο πρώην αστυνομικός Μπίλι Τάγκαρτ αναζητά λύτρωση και εκδίκηση, μετά την προδοσία από έναν ισχυρό άνδρα της πόλης, τον Δήμαρχο. Το ανελέητο κυνήγι του Μπίλι για δικαιοσύνη, σε συνδυασμό με την έμπειρη κυνικότητά του, τον κάνει μια ασταμάτητη δύναμη καθώς και τον χειρότερο εφιάλτη του Δημάρχου.
Σκηνοθεσία: Άλεν Χιουζ
Με τους: Μαρκ Γουόλμπεργκ, Ράσελ Κρόου, Κάθριν Ζέτα Τζόουνς, Μπάρι Πέππερ, Κάιλ Τσάντλερ, Νάταλι Μαρτίνεζ, Τζέφρι Ράιτ
Προβάλλεται από 28-3-2013
(Κριτική μου στο myFilm