24/3/13

Welcome to the show

Η ταινία "Welcome to the show" είναι μια καταγραφή της μουσικής κληρονομιάς του ανθρώπου που θεωρήθηκε "πρίγκιπας" της ελληνικής ροκ σκηνής Παύλου Σιδηρόπουλου, όπως αυτή πέρασε στις επόμενες γενιές καλλιτεχνών και έφτασε μέχρι τις μέρες μας.
Είναι η προσπάθεια να καταγραφεί το μουσικό αποτύπωμα  ενός καλλιτέχνη  που αποτέλεσε έμπνευση και άνοιξε δρόμους για εκατοντάδες συγκροτήματα και τραγουδοποιούς, που δημιούργησαν ιστορία με τη σειρά τους.
Στην ταινία,  ντοκουμέντα  από  ανέκδοτες συνεντεύξεις του Παύλου Σιδηρόπουλου ντύνονται με τα animation του Νίκου Μπλεμπουτζάκη, με γνωστές και ανέκδοτες φωτογραφίες, βίντεο, ποιήματα και
τραγούδια του ερμηνευμένα από τον ίδιο, ή άλλους καλλιτέχνες.
Συνεργάτες του, μουσικοκριτικοί και καλλιτέχνες που σφράγισαν με τη μουσική τους τις δεκαετίες του ‘90 και του 2000 μιλούν για το έργο του Σιδηρόπουλου και την επιρροή του. Μεταξύ αυτών οι Μάκης Μηλάτος, Οδυσσέας Ιωάννου, οι Απροσάρμοστοι, οι Σπυριδούλα, ο Γιάννης Αγγελάκας, Παύλος Παυλίδης, Δημήτρης Μητσοτάκης, Σπύρος Γράμμενος, Στάθης Δρογώσης, Υπόγεια Ρεύματα, Κώστας Φέρρης, Κωνσταντίνος Τζούμας κ.α.
Ο Παύλος Σιδηρόπουλος, υπήρξε πρωτοπόρος για την εποχή του, καθώς ήταν από τους πρώτους που έγραψε ροκ μουσική με ελληνικό στίχο και το συνδύασε  με στοιχεία της ελληνικής μουσικής παράδοσης ανοίγοντας έτσι τον δρόμο στους επόμενους μουσικούς.  Την εποχή που στο ελληνικό μουσικό στερέωμα κυριαρχούσε το πολιτικό τραγούδι και η ανάλαφρη ποπ, ο Σηδιρόπουλος ανέβασε στη σκηνή τις αγωνίες και το ανικανοποίητο μιας νεολαίας που αναζητούσε το αδύνατο και εμπνεόταν από τα ιδανικά του Μάη του ’68.
Ανήσυχο πνεύμα, πολύπλευρο ταλέντο, ο Σιδηρόπουλος πειραματίστηκε όχι μόνο στη μουσική τη σύνθεση και τον στίχο,  αλλά και την ηθοποιία, την ποίηση και τη συγγραφή. 
Η ταινία θα κυκλοφορήσει από 28 Μαρτίου 2013 στους κινηματογράφους σε πρώτη προβολή από τη New Star.