1/5/13

Chinese zodiac

Τουλάχιστον, όταν πάει κάποιος να δει Τζάκι Τσαν γνωρίζει εκ των προτέρων τι τον περιμένει: Άρτια κλωτσοπατινάδα, εφευρετικότητα στις καταδιώξεις, χιούμορ wanna be Britain και εξωτικά τοπία.
Η ταινία σε σκηνοθεσία και story από τον ίδιο, έχει απ’ όλα και αν ασκήσετε λίγο την ακοή σας, ανάμεσα στους ατελείωτους ήχους της μουσικής και τους θορύβους, μπορεί κάποιο μουσικό κομμάτι να σας θυμίσει το μοτίβο από τις «Επικίνδυνες αποστολές», ενώ πολλά πλάνα θυμίζουν άλλες ταινίες: από Τζέιμς Μποντ μέχρι Πειρατές της Καραϊβικής. Μάλιστα σε μια σκηνή, είδα και έναν κομπάρσο να μοιάζει απόλυτα του Τζόνι Ντεπ ως Τζακ Σπάροου.
Οι φίλοι του Τζάκι Τσαν (προς τους οποίους - αν καθίσετε να δείτε και όλα τα credits - θα δείτε ότι τους απευθύνει και χαιρετισμό με ταυτόχρονη υπόσχεση ότι θα επανέλθει) θα την χαρούν αυτή την ταινία.
Υπόθεση: Η θεαματική νέα περιπέτεια του Τζάκι Τσαν, τον μεταφέρει από το σατό και τους
αμπελώνες της Γαλλίας και τους κρυμμένους κινδύνους της ζούγκλας στο Νησί των Νοτίων Θαλασσών, στον τρόμο μιας ελεύθερης πτώσης πάνω από ένα ενεργό ηφαίστειο! Η ιστορία πραγματεύεται μια αναζήτηση για τον εντοπισμό έξι χάλκινων γλυπτών, μέρος της συλλογής των δώδεκα αντιπροσωπευτικών ζώων του Κινεζικού Ζωδιακού Κύκλου. Τα γλυπτά εκλάπησαν από το Αρχαίο Θερινό Ανάκτορο στο Πεκίνο, όταν η πόλη κυριεύθηκε από ευρωπαϊκά στρατεύματα τον 19ο αιώνα και βρίσκεται σε εξέλιξη μια διεθνή εκστρατεία προκειμένου να απαιτηθεί η επιστροφή των κλεμμένων εθνικών θησαυρών στις χώρες προέλευσής τους. Ο Τζάκι υποδύεται έναν μισθοφόρο, όχι υψηλής νοημοσύνης πατριώτη. Εμπλέκεται για τα χρήματα. Καθώς όμως τα γεγονότα παίρνουν ανεξέλεγκτη τροπή και σχηματίζονται παράξενες συμμαχίες, τα κίνητρα αλλάζουν… 
Σκηνοθεσία: Τζάκι Τσαν
Με τους: Τζάκι Τσαν, Όλιβερ Πλατ, Κέιτλιν Ντεσέλ
Προβάλλεται από 2-5-2013
(Κριτική μου από το myFilm)