23/5/13

The fast and the furious 6

Σούπερ αυτοκίνητα, σκληροί bodybuilders και αδίστακτες κούκλες, συνεχίζουν να αποτελούν την απόλυτη συνταγή της σειράς, συν τον Τζέισον Στέιθαμ που εμφανίζεται στην τελευταία σκηνή και μας υπόσχεται ότι το νούμερο επτά είναι καθ’ οδόν.
Η έκτη ταινία της σειράς, έχει φτιαχτεί για να ικανοποιήσει τους φίλους του είδους. Μέσα από ένα απίθανο σενάριο και ακραίες καταστάσεις, είναι βέβαιο ότι θα τους χαρίσει δύο απολαυστικές ώρες περιπέτειας, καταιγιστικής δράσης, ταχύτητας, «πειραγμένων» αυτοκινήτων και πλάκας.
Το ωραίο δε της υπόθεσης, είναι ότι σε κάποια στιγμή, ένας από τους πρωταγωνιστές (δεν έχει σημασία ποιος), λέει στους υπόλοιπους, «εδώ δεν παίζουμε σε ταινία με τον 007, είναι πραγματικότητα».
Υπόθεση: Μετά τη ληστεία των εκατό εκατομμυρίων στο Ρίο, ο Ντομ, ο Μπράιαν κι η υπόλοιπη ομάδα τους βρίσκονται διασκορπισμένοι σε διάφορα μέρη του κόσμου (Κανάριοι Νήσοι, Χονγκ Κονγκ, Κόστα Ρίκα), αδυνατώντας να επιστρέψουν σπίτι τους και να ζήσουν μια κανονική ζωή. Εν τω μεταξύ ο Χομπς καταζητεί μια οργάνωση «θανάσιμα» εκπαιδευμένων οδηγών υπό την υπαρχηγία της φερόμενης –μέχρι σήμερα- νεκρής αγαπημένης του Ντομ, Λέτι, γι’ αυτό και ζητά τη βοήθεια του Ντομ και της ομάδας του προκειμένου να μεταβούν στο Λονδίνο και να την εξαρθρώσουν, με αντάλλαγμα την πλήρη «άφεση αμαρτιών» τους, προκειμένου να επιστρέψουν με πλήρη ασυλία στην κανονική τους ζωή…
Σκηνοθεσία: Τζάστιν Λιν
Με τους: Βιν Ντίζελ, Πολ Γουόκερ, Ντουέιν Τζόνσον, Τζορντάνα Μπρούστερ, Μισέλ Ροντρίγκεζ, Τάιριζ Γκίμπσον, Κρις «Λούντακρις» Μπρίτζες, Σουνγκ Κανγκ, Γκαλ Γκαντότ, Λιούκ Έβανς, Έλσα Πατάκι, Τζίνα Καράνο
Προβάλλεται από 23-5-2013
(Κριτική μου στο myFilm)