27/6/13

Οι καταφερτζήδες (The internship)

Ακριβώς αυτά που αναφέρονται στην υπόθεση (πιό κάτω).  Πολύ μεγάλοι και πολύ συντηρητικοί για τα μέτρα της εταιρείας και των συνυποψήφιων τους οι δύο πρωταγωνιστές.
Ανεξάρτητα όμως, από την προπαγανδιστική ανάδειξη της φιλοσοφίας της Google και την με υπερβολικό τρόπο καταγραφή των λοιπών χαρακτήρων, η ταινία αναδεικνύει και μια μεγάλη αλήθεια: το πολύ «κόλλημα» στην οθόνη του υπολογιστή και οι πολλοί αλγόριθμοι, στερούν στο χρήστη το «πραγματικό νόημα της ζωής» που είναι… η πραγματική ζωή. Οι μικρολεπτομέρειες, που φέρνουν ευτυχία την οποία δεν βρίσκεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: η απόλαυση, π.χ. της θέας πάνω από τον κόλπο του Σαν Φρανσίσκο, από την κοπέλα που νόμιζε ότι δεν είναι όμορφη και αποδεκτή και την έπεισε για το αντίθετο ο συναισθηματικός (εκ των δύο καταφερτζήδων) Όουεν Γουίλσον.
Θα μπορούσε, αυτό το μήνυμα να περάσει και με μια «σοβαρότερη ταινία», ισχυρίζεται ένας φίλος. Ίσως όμως τα αμερικανάκια να μην έκοβαν εισιτήρια για να τη δουν, οπότε μπράβο στον παραγωγό που σκέφτηκε αυτό το concept.
Καλή η σούπερ εταιρεία, καλή και η υψηλή αμοιβή που μπορεί να δίνει, αλλά καλή και η παρέα και η πλάκα, ακόμα και το… ξεσάλωμα πριν τα τεστ. Αρκεί να μην εγκαταλείπεται το διάβασμα.
Υπόθεση: Δυο φρεσκο-απολυμένοι, “δεινόσαυροι” σαραντάρηδες, ο Βίνς Βον και ο Όουεν Ουίλσον, χάνουν τις δουλειές τους και προσγειώνονται απότομα στον πλανήτη ίντερνετ! Αφού ξεκαθαρίσουν εντός τους ότι είναι έτοιμοι να εγκαταλείψουν τους παραδοσιακούς τρόπους εργασίας και να περάσουν στη νέα, “ψηφιακή”, εποχή αποφασίζουν να δηλώσουν συμμετοχή για πρακτική άσκηση στον ιντερνετικό κολοσσό που ακούει στο όνομα Google, με προοπτική, κάποια μέρα, να μονιμοποιηθούν. Εκεί όμως ο ανταγωνισμός είναι πολύ δύσκολος για τον Βινς Βον και τον Όουεν Ουίλσον, καθώς ο δρόμος για μια θέση σε μια από τις καλύτερες εταιρείες παγκοσμίως, περνάει ανάμεσα από πανούργους, ανταγωνιστικούς εικοσάχρονους με σπινθηροβόλο βλέμμα.
Σκηνοθεσία:  Σον Λεβί
Με τους: Βινς Βον, Όουεν Γουίλσον, Γουίλ Φερέλ, Ρόουζ Μπερν, Τζον Γκούντμαν, Τζος Γκαντ
Προβάλλεται από 27/6/2013
(Κριτική μου στο myFilm)