11/6/13

Το καρφί (Snitch)

Η περιπέτεια του στυλ «μπαμπάς-τρέχει-να-σώσει», την κόρη του ή το γιο του δεν είναι και ό,τι πρωτότυπο. Το έχουμε ξαναδεί σε όλες του τις εκδόσεις, είτε ο μπαμπάς είναι πρώην μυστικός πράκτορας, είτε απλός πολίτης, το θέμα είναι ένα: βάζει το κεφάλι του στο ντορβά και ρισκάρει ζωή, καριέρες, οικογενειακή συνοχή και άλλα ηθικοπλαστικά.
Στην προκειμένη περίπτωση, ο μπαμπάς διαθέτει γραφείο μεταφορών (νταλίκες και έτσι), μπλέκει με καρτέλ ναρκωτικών για χάρη του μπλεγμένου γιου του από την πρώτη του γυναίκα (και αυτά να τα βλέπουν οι νέοι και να καταλαβαίνουν ότι όταν έχουν κερδίσει -ναι κερδίσει- την εμπιστοσύνη των γονιών τους, αυτοί θα κάνουν κάθε τρέλα για να τα βγάλουν από τη δύσκολη θέση) και αναλαμβάνει να τον βγάλει από τη φυλακή… καρφώνοντας τους πραγματικούς ενόχους.
Το σενάριο δεν έχει κενά και αφήνει σκόπιμα ανοιχτές υποψίες. Οι ηθοποιοί είναι
αρκετά πειστικοί σε ρόλους που δεν θα τους αποκαλούσα «χάρτινους». Υπάρχει βάθος χαρακτήρων και δημιουργούνται διλήμματα προς αντιμετώπιση. Όλοι τους είναι καλοί, μέχρι και τη δικιά μας την Κανακαρίδη.
Η σκηνοθεσία είναι σφιχτοδεμένη,  το μοντάζ γρήγορο, κοφτό και καθηλωτικό και η δράση είναι συνεχής.
Υπόθεση: Ένας πατέρας αναλαμβάνει να κάνει μυστική παρακολούθηση για τον εισαγγελέα με σκοπό να ελευθερώσει τον γιο του, ο οποίος φυλακίστηκε όταν του έστησαν παγίδα σε μια συναλλαγή ναρκωτικών
Σκηνοθεσία: Ρικ Ρόμαν Βο
Με τους: Ντουέιν Τζόνσον, Ναντίν Βελάσκεθ, Τζον Μπέρνταλ, Σούζαν Σάραντον, Τζ. Ντ. Παρντό, Χάρολντ Περινό, Μπάρι Πέπερ, Μάικλ Κένεθ Γουίλιαμς, Μπέντζαμιν Μπρατ, Τζέιμς Άλαν Μακιούν, Μελίνα Κανακαρίδη
Θα προβάλλεται από 13/6/2013
(Κριτκή μου στο myFilm)