23/7/13

Οι αταίριαστοι (De l'autre côté du périph)

Οι μπάτσοι του Μπέβερλι Χιλ στο Παρίσι!
Ο Ομάρ Σι, από βοηθός του παραπληγικού εκατομμυριούχου στην ταινία «Οι άθικτοι», παίζει πάλι τον εαυτό του, αλλά ως αστυνομικός αυτή τη φορά, ο οποίος προέρχεται από την περιφέρεια του Παρισιού. Την περιοχή όπου ζουν οι φτωχότεροι, οι άνεργοι, οι μετανάστες και όπου όλα (ήθη και έθιμα) είναι πιο χαλαρά.
Αυτός ο large αστυνομικός, λοιπόν, αναγκάζεται να συνεργαστεί με ένα «κοστουμάτο», «κουμπωμένο», συντηρητικό, αλλά αδίστακτο στο βάθος αστυνομικό του κέντρου, που είναι πρόθυμος ακόμα και να συμβιβαστεί, προκειμένου να αναρριχηθεί στην ιεραρχία, από τη στιγμή που θα μπλέξουν με αφορμή το φόνο της συζύγου ενός μεγάλου αφεντικού.
Φυσικά και είναι αταίριαστοι, φυσικά και έχουν διαφορές και φυσικά θα τα φτιάξουν στο τέλος. Ακριβώς όπως και οι αντίστοιχοι Έντι Μέρφι και Τζατζ Ρέινχολντ στους «Μπάτσους του Μπέβερλι Χιλ», τους οποίους και επικαλούνται κάποια στιγμή.
Το σενάριο είναι προβλέψιμο, υπάρχει αρκετή δράση και γενικά έχουμε ευχάριστη ατμόσφαιρα με τη συμβολή και της μουσικής.
Ο Ομάρ Σι, ερμηνευτικά ακολουθεί τη συνταγή που τον ανέδειξε στους «Άθκτους», ενώ ο συνεταίρος του Λοράν Λαφίτ, είναι πιο φινετσάτος από τον αντίστοιχο του Μπέβερλι Χιλ. Είναι Γάλλοι βλέπετε και η φινέτσα είναι το εθνικό προϊόν τους.
Στη Γαλλία, μπορεί να ακολουθήσει και δεύτερη συνέχεια της ταινίας. Δεν μπορώ να κάνω πρόβλεψη για επιτυχημένη πορεία στις άλλες χώρες. 

Υπόθεση: Ένα ξημέρωμα, κάπου στο Μπομπινί, κοντά σε μια παλιά υπόγεια παράνομη χαρτοπαικτική λέσχη, κάποιος βρίσκει το άψυχο σώμα της Επονίν Σαλινί, της συζύγου του πανίσχυρου Ζαν-Ερίκ Σαλινί, του μεγάλου αφεντικού της Γαλλίας, που βρίσκεται στο προσκήνιο λόγω της κλιμάκωσης κοινωνικών ταραχών που λαμβάνουν χώρα τις τελευταίες εβδομάδες. Εκείνο το πρωί, δύο κόσμοι εκ διαμέτρου αντίθετοι θα διασταυρωθούν: από την μία ο Ουσμάν Ντιακιτέ, αξιωματικός της Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος του Μπομπινί και από την άλλη ο Φρανσουά Μονζ, επικεφαλής της περίφημης εγκληματολογικής μονάδας του Παρισιού. Η έρευνά τους θα τους οδηγήσει από το τα συνδικάτα του Παρισιού μέχρι το προάστιο του Μπομπινί με τις παράνομες δραστηριότητες του. Και κάπως έτσι θα καταλάβουν ότι είναι πραγματικά «αταίριαστοι».
Σκηνοθεσία: Νταβίντ Σαρόν
Με τους: Ομάρ Σι, Λοράν Λαφίτ
Προβάλλεται από 25/7/2013
(Κριτική μου στο myFilm)