4/7/13

Ο Μοναχικός Καβαλάρης (The Lone Ranger)

Οι πειρατές της Καραϊβικής μετακομίζουν στη Γιούτα, την Αριζόνα και το Μεγάλο Φαράγγι και ο Γκορ Βερμπίνσκι καταφέρνει να μας διασκεδάζει για δύο ώρες, με τον Τζόνι Ντεπ ως δευτεραγωνιστή που κλέβει την παράσταση.
Η ιστορία για μας τους παλαιότερους είναι γνωστή, από την τηλεοπτική σειρά Lone Ranger, αυτή η εκτέλεση όμως υπερβαίνει το πλαίσιο και του υπερθεάματος.
Ο Τζόνι Ντεπ βρίσκεται και πάλι σε μεγάλα κέφια, ενώ ο Άρνι Χάμερ εμφανίζεται αφελέστερος ως Μοναχικός Καβαλάρης από ότι είχαμε συνηθίσει στην τηλεόραση πριν χρόνια. Δεν είναι κακοί όμως. Το ίδιο και η Έλενα Μπόναμ Κάρτερ στο ρόλο μιας ιδιοκτήτριας ενός οίκου ανοχής της εποχής.
Η προσέγγιση του Γκορ Βερμπίνσκι είναι πραγματικά διαφορετική, αλλά το τοπίο, η φωτογράφηση, τα ντεκόρ και τα κοστούμια που είναι πειστικά, καθώς και η επική μουσική προσφέρουν υπερθέαμα.
Η δράση είναι συνεχής και η ειρωνεία και το χιούμορ της ταινίας ευδιάκριτα. Ο Βερμπίνσκι κλείνει συνεχώς το μάτι στο θεατή, που διασκεδάζει με το νέο αυτό είδος γουέστερν. Η δε ερώτηση-ατάκα «γιατί φοράς μάσκα;», που υποβάλουν κάθε τρεις και λίγο, ακόμα και οι πιο άσχετοι τύποι στο Μοναχικό Καβαλάρη, αφού όλοι τον γνωρίζουν, απομυθοποιεί πλήρως το μασκοφόρο εκδικητή.
Η ταινία βλέπεται ευχάριστα.
Υπόθεση: Ο ομολογουμένως εκκεντρικός (με ένα κοράκι κορώνα στο κεφάλι του), περιπλανώμενος Κομάντσι Tonto (Johnny Depp) μας διηγείται την ιστορία που μεταμόρφωσε τον John Reid (Armie Hammer), έναν ιδεαλιστή δικηγόρο, σε αινιγματικό μασκοφόρο και άξιο λόγου θρύλο της δικαιοσύνης, χαρίζοντας μας μια σειρά από εκπλήξεις και διασκεδαστικές διενέξεις, καθώς οι δύο εντελώς διαφορετικοί μεταξύ τους ήρωες πρέπει να συνεργαστούν στον αγώνα ενάντια στην αδικία και τη διαφθορά. 
Σκηνοθεσία: Γκορ Βερμπίσνκι
Με τους: Τζόνι Ντεπ, Άρνι Χάμερ, Τομ Γουίλκινσον, Γουίλιαμ Φίχτνερ, Μπάρι Πέπερ, Τζέιμς Μπαντζ Ντέιλ Ρουθ Γουίλσον, Έλενα Μπόναμ Κάρτερ
Προβάλλεται από 4/7/2013
(Κριτική μου στο myFilm)