7/8/13

Το 2014 ο νέος Πλανήτης των Πιθήκων

Την αδυναμία μου για την πρώτη ταινία "Πλανήτης των πιθήκων" την έχω εκφράσει κατατάσσοντάς την στις "100 αγαπημένες" μου.. Από το 1968 μέχρι σήμερα, έχει τρέξει πολύ νερό στο αυλάκι αυτού του είδους της επιστημονικής φαντασίας και γυρίστηκαν πολλές ταινίες με το ίδιο θέμα, όχι αξιόλογες και ίσως αποτυχημένες. Μπήκαμε έτσι στον 21ο αιώνα με την ταινία "Πλανήτης των πιθήκων: η εξέγερση" (2011) σε σκηνοθεσία Ρούπερτ Γουάιατ και με τους Τζέιμς Φράνκο, Φρίντα Πίντο, Άντι Σέρκις, Τζον Λίθγκοου, που ήταν ρημέικ της ταινίας του 1968, η οποία είχε προβληθεί με τον τίτλο "Ο άνθρωπος που γύρισε απ' το μέλλον" και όπως ανακοίνωσε η παραγωγός εταιρία και γράφω στο σημερινό φύλλο της εφημερίδας Αμαρυσία ο Άντι Σέρκις μετά την επιτυχημένη ταινία "Πλανήτης των πιθήκων: η εξέγερση", επιστρέφει ως Καίσαρας
και πάλι, έχοντας δίπλα του διακεκριμένους ηθοποιούς, όπως οι Τζέισον Κλάρκ, Γκάρι Όλντμαν, Κέρι Ράσελ, Τόμπι Κεμπελ, Κόντι Σμιτ Μακφί, Ενρίκε Μουρτσιάνο, Κερκ Ασεβέδο και Τζούντι Γκρίρ. Την σκηνοθεσία της ταινίας έχει αναλάβει ο Ματ Ρίβς και την παραγωγή οι Πίτερ Τσέμιν, Ντίλαν Κλάρκ, Ρικ Τζάφα και Αμάντα Σίλβερ, ενώ στη διεύθυνση παραγωγής συναντάμε και πάλι τον Τομ Χάμελ (όλοι από το “Ο Πλανήτης των Πιθήκων: Η Εξέγερση”).
Η ταινία αναμένεται να κυκλοφορήσει στην Ελλάδα τον Ιούλιο του 2014, από την Odeon και η υπόθεση όπως μας στάλθηκε φαίνεται ενδιαφέρουσα: 
Ένα συνεχώς αυξανόμενο “έθνος” γενετικά εξελιγμένων πιθήκων, με επικεφαλής τον περιβόητο Καίσαρα, απειλείται από μια ομάδα ανθρώπων, οι οποίοι κατάφεραν να επιζήσουν από έναν θανατηφόρο ιό, που σάρωσε τα πάντα μια δεκαετία πριν. Παρότι αρχικά τα δυο στρατόπεδο δείχνουν διατεθειμένα να συζήσουν σε συνθήκες ειρήνης, στην πορεία αναγκάζονται να συγκρουστούν αμετάκλητα, προκειμένου να αναδειχθεί μονάχα ένας νικητής - και απόλυτος κυρίαρχος του πλανήτη Γη - εκτοπίζοντας πλήρως το αντίπαλο είδος.