17/10/13

Riddick

Δεν μπορώ να πω ότι είναι καλύτερη από τις προηγούμενες αυτή η περιπέτεια του Riddick, αλλά έχει δημιουργήσει τους φίλους του, οι οποίοι μάλλον δεν θα πρέπει να βαριούνται τις επαναλήψεις.
Η συνταγή του κυνηγημένου δραπέτη Riddick στο εξώτερο διάστημα: Αφιλόξενος κλιματικά πλανήτης, εχθρικό περιβάλλον από άποψη πανίδας και χλωρίδας και άνθρωποι, που ενώ περιμένεις να έρθουν να σε βοηθήσουν, αυτοί που έρχονται είναι για να σε πιάσουν (και σε θέλουν με το κεφάλι χώρια από το σώμα).
Σκληρό και βίαιο έργο επιστημονικής φαντασίας κομμένο και ραμμένο –πάλι- στα μέτρα του αλώβητου Βιν Ντίζελ, με λακωνικό σενάριο και ερμηνείες χωρίς απαιτήσεις, καλό σχεδιασμό παραγωγής και μέτρια εφέ. 
Μόνο για τους φίλους του Riddick.
Υπόθεση: Ο Riddick έχει εγκαταλειφτεί ως νεκρός σε έναν πλανήτη που τον ψήνει ο ήλιος και φαίνεται να είναι ακατοίκητος. Σύντομα, όμως, βρίσκει τον εαυτό του να αγωνίζεται για την ζωή του ενάντια σε ξένα αρπακτικά πιο θανατηφόρα από όποιον άνθρωπο έχει αντιμετωπίσει. Ο μόνος τρόπος για να ξεφύγει είναι να ενεργοποιήσει ένα φάρο έκτακτης ανάγκης και να ειδοποιήσει μισθοφόρους που έρχονται γρήγορα στον πλανήτη σε αναζήτησή του. Το πρώτο πλοίο που φτάνει φέρει μια νέα γενιά μισθοφόρων, πιο θανατηφόρους και βίαιους, ενώ το δεύτερο έχει για αρχηγό έναν άνθρωπο του οποίου η καταδίωξη του Riddick είναι υπόθεση προσωπική. Με τον χρόνο να τελειώνει και μια καταιγίδα να φαίνεται στον ορίζοντα, από την οποία κανείς δεν θα μπορούσε να επιβιώσει, οι κυνηγοί του δεν θα αφήσουν τον πλανήτη χωρίς το κεφάλι Riddick ως τρόπαιο τους. 
Σκηνοθεσία: Ντέιβιντ Τουόχι
Με τους: Βιν Ντίζελ, Κέιτ Σακχοφ, Καρλ Ούρμπαν 
Προβάλλεται από 17/10/2013
(Δημοσιεύτηκε στο myFilm)