Πέμπτη, 5 Δεκεμβρίου 2013

Εκεί που δεν το περιμένεις (Enough said)

Αυτός θα έπρεπε να ήταν ο σωστός ελληνικός τίτλος, σ’ αυτή την ταινία που είναι βασισμένη στα λίγα λόγια και τα ουσιαστικά. Το «Αρκετά είπαμε», διαθέτει ένα γλυκερό σενάριο, το οποίο στα χέρια της Νικόλ Χολοφσίνερ (στη φωτογραφία με τους πρωταγωνιστές) και στις έξοχες ερμηνείες του Τζέιμς Γκαντολφίνι και της Τζούλια Λούις Ντρέιφους (η οποία «παίζει» με τις εκφραστικές γκριμάτσες της) αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον.
Πραγματικά είναι απόλαυση να βλέπεις τον Γκαντολφίνι (Θεός σχωρέσ’ τον), στο ρόλο ενός απλού και ειλικρινούς ανθρώπου, απέναντι σε μια ανασφαλή μασέζ, που ενώ θέλει να κάνει τη ζωή της απλούστερη μετά το διαζύγιό της, τη δυσκολεύει λόγω αυτής της ανασφάλειάς της.

Θα μπορούσε να είναι κωμωδία καταστάσεων, με όλα αυτά που συμβαίνουν, αλλά είναι μια έξυπνη ρομαντική ιστορία, με σχόλια πάνω στις σχέσεις των ανθρώπων, οι οποίες θα ήσαν απλούστερες εάν όλοι άνοιγαν τις καρδιές τους και δεν έκρυβαν τα αυτονόητα: αυτά δηλαδή που κάποια στιγμή θα έρθουν στην επιφάνεια αργά ή γρήγορα.
Οι ευαίσθητοι θεατές θα αγαπήσουν αυτή την αισθηματική κωμωδία. 
Υπόθεση: Η Εύα (Τζούλια Λούις Ντρέιφους), μια μητέρα χωρισμένη και μόνη, απολαμβάνει τη δουλειά της ως μασέζ έχοντας έναν συνεχή φόβο για την επικείμενη αποχώρηση της κόρης, η οποία ετοιμάζεται να φύγει για σπουδές. Γνωρίζει τον Άλμπερτ (Τζέιμς Γκαντολφίνι), έναν γλυκό και αστείο εργένη, με τον οποίο μάλιστα τυγχάνει να μοιράζονται και τις ίδιες ιδέες. Όσο η ρομαντική σχέση ανάμεσα στους δυο, ανθίζει, η Εύα αποκτά μια καινούρια φίλη, τη νέα της πελάτισσα ονόματι Μαριάν (Κάθριν Κίνερ). Η Μαριάν είναι μια όμορφη «σχεδόν τέλεια» ποιήτρια, που της λείπει μια πολύ σημαντική αρετή: Δε μπορεί με τίποτα να σταματήσει να «θάβει» τον πρώην άντρα της. Όταν η Εύα μαθαίνει όλη την αλήθεια για τη σχέση της Μαριάν με τον πρώην της, τότε αρχίζει και η ίδια να έχει αμφιβολίες για τη σχέση της με τον Άλμπερτ. 
Σκηνοθεσία της Νικόλ Χολοφσίνερ

Με τους: Τζο Γκαντολφίνι, Τόνι Κολέτ, Κάθριν Κίνερ, Τζούλια Λούις Ντρέιφους, Μπεν Φαλκόνε
Προβάλλεται από 5/12/2013 
(Κριτική μου στο myFilm)