27/3/14

Τα Muppets καταζητούνται - Muppets most wanted

Υπόθεση: Η καριέρα των Muppets έχει εκτοξευθεί και βρίσκονται σε παγκόσμια περιοδεία με παραστάσεις στο Βερολίνο, τη Μαδρίτη, το Λονδίνο και το Δουβλίνο. Τα σχέδια τους ανατρέπονται όταν διασταυρώνονται με έναν από τους πιο διαβόητους εγκληματίες του κόσμου, τον Constantine, ο οποίος είναι ίδιος ο Kermit. Εκτός αυτού, ο εκκεντρικός θίασος θα συναναστραφεί με τον θρασύδειλο βοηθό του Constantine, Dominic (Ricky Gervais), τον πράκτορα της Interpol, Jean Pierre Napoleon (Ty Burrell) και την εριστική δεσμοφύλακα Nadya (Tina Fey).
Κριτική: Οι φίλοι των Μάπετς (όπως εγώ) θα ξετρελαθείτε. Η δεύτερη κινηματογραφική εμφάνισή τους είναι περισσότερο γοητευτική από την πρώτη. Η ιστορία αυτή τη φορά βασίζεται σε ένα έξοχο σενάριο, που διαδραματίζεται στην εποχή του Ψυχρού Πολέμου (υπάρχει ακόμα η Σοβιετική Ένωση και τα στρατόπεδα συγκέντρωσης αντιφρονούντων) και δίνει την ευκαιρία για ανώδυνη σάτιρα κοινωνικών και πολιτικών καταστάσεων, ενώ η παρέλαση γνωστών ηθοποιών σε μικρές περαστικές εμφανίσεις ή και ρόλους ακόμα, γίνεται με τον παραδοσιακό τηλεοπτικό τρόπο που είχαμε συνηθίσει και το τραγουδιστικό μέρος δεν είναι υπερβολικό. Κάθε άλλο, όταν μάλιστα βλέπουμε και την Σελίν Ντιόν.
Η ταινία είναι άρτια τεχνικά, η σκηνοθεσία δεν σου δίνει χρόνο να χαλαρώσεις παρά μόνο για να γελάσεις, οι ήρωες είναι αναλλοίωτοι στα χρόνια που έχουν περάσει, αλλά ακολουθώντας τις νέες απαιτήσεις του κοινού υποβάλλονται σε κοσμοπολίτικες περιπέτειες, με καταιγιστική δράση και έντονη αγωνία.
Απέναντι στα καλά και τρυφερά Μάπετς, υπάρχουν οι «κακοί», οι οποίοι στο τέλος εξουδετερώνονται, κλασσικά και πάντοτε βέβαια με μεγάλες δόσεις χιούμορ και σάτιρας και αναφορές σε γνωστές ταινίες του παρόντος και του παρελθόντος.
Περνάς δυο ευχάριστες και ξένοιαστες ώρες. 
Σκηνοθεσία: Τζέιμς Μπόμπιν
Με τους: Ρίκι Τζερβέ, Τομ Χίντλεστον, Μτέμπι Ράιαν, Σάλμα Χάγιεκ, Κριστόφ Γουόλτζ, Ντάνι Τρέχο, Τίνα Φέι, Ρέι Λιότα, Τάι Μπαρέλ, Τιλ Σβάιγκερ, Φρανκ Λανγκέλα.
Προβάλλεται από 27/3/14
(Κριτική μου στο myFilm)