Πέμπτη, 29 Μαΐου 2014

Δυο ημέρες στη Νέα Υόρκη – 2 days in New York

Υπόθεση: Η Μαριόν έχει πια εγκατασταθεί στη Νέα Υόρκη, όπου ζει με το σύντροφό της Μίνγκους, τα δύο τους παιδιά που έχουν αποκτήσει από προηγούμενες σχέσεις τους, και μια γάτα. Το ζευγάρι περνάει τη φάση του έρωτά του. Η Μαριόν όμως προετοιμάζει την έκθεση φωτογραφίας της, και ο πατέρας της, Ζανό, η αδελφή της, Ροζ, και ο νέος της φίλος της, Μανού (που ταυτόχρονα είναι και ο πρώην φίλος της Μαριόν) έρχονται στη Νέα Υόρκη για τα εγκαίνια. Οι πολιτιστικές διαφορές ανάμεσά στο νεοαφιχθέν τρίο και στον βέρο Νεοϋορκέζο Μίνγκους, αλλά κυρίως οι εντελώς διαφορετικές τους προσωπικότητες δημιουργούν το ιδανικό υπόβαθρο για εκρηκτικές καταστάσεις στο σπίτι αλλά και για ξεκαρδιστικές σκηνές στη μεγάλη οθόνη. Ίσως μπορείτε να μαντέψετε το τι θα συμβεί. Ίσως πάλι και όχι.
Κριτική: Όχι επιτυχημένη συνέχεια του φιλμ «2 ημέρες στο Παρίσι» (2007) πάλι της Ζουλί Ντελπί με την ίδια πρωταγωνίστρια.
Αυτή τη φορά, το ζευγάρι φιλοξενεί τους συγγενείς εκείνης από τη Γαλλία, οι οποίοι φυσικά έχουν διαφορετική κουλτούρα και φυσικά διαφορετική αίσθηση του χιούμορ. Τα δυο είδη χιούμορ ανακατεύονται στην ταινία χαρίζοντας ελάχιστες στιγμές γέλιου, αφού το μίγμα δεν ενδείκνυται.
Η Ζουλί Ντελπί δύσκολα βγάζει γέλιο, αφού φέρνει κάπως προς το υστερικό και είναι αξιολύπητη, ενώ ο χαρακτήρας που υποδύεται ο Κρις Ροκ θυμίζει λίγο Έντι Μέρφι. Ακόμα και οι καταστάσεις που προκύπτουν πλησιάζουν περισσότερο προς το κωμικοτραγικό.
Σκηνοθεσία:  Ζουλί Ντελπί
Με τους: Ζουλί Ντελπί, Κρις Ροκ, Βίνσεντ Γκάλο, Κέιτ Μπάρτον
Προβάλλεται από 29/5/14
(Κριτική μου στο myFilm)