8/5/14

Η άλλη γυναίκα - The other woman

Υπόθεση: Όταν η Κάρλι (Κάμερον Ντίαζ) συναντήσει τυχαία την Κέιτ (Λέσλι Μαν), τη γυναίκα του καινούριου της αμόρε, Μαρκ (Νικολάι Κόστερ Βαλντάου, “Game of Thrones”), θα συνειδητοποιήσει, με τον πιο αναπάντεχο τρόπο, ότι έχει μπλέξει με έναν απατεώνα και μισό. Η Κάρλι βρίσκεται ξαφνικά στη θέση να παρηγορεί την Κέιτ και ανάμεσά τους αναπτύσσεται μια φιλική σχέση η οποία σύντομα θα ενισχυθεί δραστικά, όταν οι δυο τους καταλάβουν ότι ο Μαρκ τις απατά με μία τρίτη γυναίκα, την Άμπερ (Κέιτ Άπτον). Οι τρεις, πλέον, γυναίκες θα ενώσουν τις δυνάμεις τους απέναντι στον κοινό εχθρό, με σκοπό να καταστρώσουν το απόλυτο σχέδιο εκδίκησης.
Κριτική: Μια αμερικανική κωμωδία του Νικ Κασαβέτις, από τον οποίο περίμενα κάτι καλύτερο, μετά τις ταινίες του «To ημερολόγιο» και «Η αδελφή μου κι εγώ», το σενάριο και η εξέλιξη της οποίας θυμίζουν ελληνική ταινία της δεκαετίας του ’60
με τη Ζωή Λάσκαρη, τη Μάρθα Καραγιάννη και τον Αλέκο Αλεξανδράκη στο ρόλο του πλούσιου και ωραίου ζεν πρεμιέ συζύγου που την απατά συστηματικά και της τρώει και την περιουσία.
Η Κάμερον Ντίαζ επιμένει να «το παίζει σέξι», ενώ τα πρώτα σημάδια της ηλικίας, έχουν αρχίσει να εμφανίζονται στο πρόσωπό της, σ’ αυτή την ταινία της οποίας η «σοβαρή» εκδοχή ήταν η «Θλιμμένη Τζασμίν» που είδαμε πριν λίγο καιρό.
Βρήκα τη Λέσλι Μαν, αρκετά πιο ενδιαφέρουσα και ρεαλιστική στο ρόλο της απατημένης συζύγου του (διεκπεραιωτή του ρόλου του) Νικολάι Κόστερ Βαλντάου, ενώ η Κέιτ Άπτον πραγματικά είναι σεξοβόμβα… με αμερικανικές προδιαγραφές και έχει ένα ρόλο που της πάει γάντι.
Σκηνοθεσία: Νικ Κασαβέτης
Με τους: Κάμερον Ντιάζ, Λέσλι Μαν, Κέιτ Άπτον, Νικολάι Κόστερ Βαλντάου, Νίκι Μινάζ, Ντον Τζόνσον
Προβάλλεται από 8/5/14
(Κριτική μου στο myFilm)