19/6/14

Sabotage

Υπόθεση: Η καλύτερη ομάδα δίωξης ναρκωτικών στον πλανήτη δεν θα μπορούσε παρά να έχει αρχηγό τον Arnold Schwarzenegger. Δε σημαίνει όμως ότι είναι αλώβητη, ειδικά όταν θεωρείται υπεύθυνη για την εξαφάνιση δέκα εκατομμυρίων δολαρίων, μετά από έφοδο σε κρησφύγετο ενός πανίσχυρου μεξικανικού καρτέλ. Όπως είναι φυσικό, τα μέλη της ομάδας βρίσκονται στο στόχαστρο και ένας ένας χάνει τη ζωή του. Στο πρότυπο των Δέκα Μικρών Νέγρων της Αγκάθα Κρίστι, όλοι είναι ένοχοι και η ομάδα συρρικνώνεται μυστηριωδώς. 
Κριτική: Σκληρή και βίαιη ταινία πάνω στο –παραδοσιακό- μπλέξιμο των μυστικών πρακτόρων της DEA, που υποδύονται μέλη καρτέλ ναρκωτικών για να μπορούν να ξεσκεπάσουν με ισχυρές αποδείξεις ολόκληρο το κύκλωμα και τους βαρόνους.
Ταινία κομμένη και ραμμένη στα μέτρα του γερασμένου Σβαρτσενέγκερ σε ρόλο σκληρού και άτεγκτου επικεφαλής, που έχει να αντιμετωπίσει εκτός από τους εχθρούς του και τους ανωτέρους του, η οποίοι φυσικά του ρίχνουν ευθύνες για την απώλεια εκατομμυρίων.
Η παρομοίωση των διανομέων με τους Δέκα Μικρούς Νέγρους είναι ατυχής, διότι οι ύποπτοι είναι μεν πολλοί και δολοφονούνται στη σειρά, αλλά στην Αγκάθα Κρίστι υπάρχουν πολλά μυστήρια προς επίλυση λόγω διαφορετικών χαρακτήρων των ηρώων και κινήτρων, ενώ εδώ έχουμε να κάνουμε με ένα μπουλούκι καθαρμάτων, που όλα κινούνται στο χώρο του εμπορίου ναρκωτικών και του μπόλικου χρήματος, όπου η ανθρώπινη αξία είναι πεσμένη στο μηδέν. Οι χαρακτήρες είναι επίπεδοι, όπως και στα καρτούν και ουδόλως ενδιαφέρει το θεατή ποιος σκοτώνεται, ποια χρονική στιγμή και από ποιόν. Αρκεί να υπάρχει μπόλικη δράση, άφθονο ξύλο και επάρκεια πυρομαχικών. Που υπάρχουν, μαζί με πλήθος σκληρών, βίαιων και ωμών σκηνών.
Σκηνοθεσία: Ντέιβιντ Άγιερ
Με τους: Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ, Σαμ Γουόρθινγκτον, Ολίβια Γουίλιαμς, Τέρενς Χάουαρντ, Τζος Χόλογουέι, Αν Πάρις, Μιρέιλ Ένος, Χάρολντ Περινό, Τζο Μανγκανιέλο, Μαξ Μαρτίνι, Κέβιν Βανς
Προβάλλεται από 19/6/14
(Κριτική μου για το myFilm)