3.7.14

Το τραγούδι της καρδιάς μου - Song for Marion

Υπόθεση: Ο Άρθουρ, ένας συνταξιούχος με δύσκολο χαρακτήρα (Τέρενς Σταμπ) δεν μπορεί να καταλάβει γιατί η γυναίκα του Μάριον (Βανέσσα Ρεντγκρέηβ) χαίρεται να τραγουδάει «ανόητα τραγούδια» με την τοπική, εντελώς αντισυμβατική, χορωδία. Όταν η Ελίζαμπεθ, η διευθύντρια της χορωδίας (Τζέμα Άρτερτον) διακρίνει κάτι ιδιαίτερο στον απρόθυμο Άρθουρ, αποφασίζει να τον βγάλει από τον περιορισμένο κόσμο του και να τον πείσει να τραγουδήσει. 
Κριτική: Ο Τέρενς Σταμπ στο ρόλο του γκρινιάρη ηλικιωμένου συνταξιούχου που όλα του φταίνε, στο βάθος όμως κρύβει μια καλή καρδιά, αγαπάει τη γυναίκα του και το γιο του χωρίς να το δείχνει και η Βανέσα Ρέντγκρεϊβ στο ρόλο της πιο ανοιχτόκαρδης συζύγου του, που βρίσκει διέξοδο στο κοντινό κλαμπ ηλικιωμένων της περιοχής, τραγουδώντας και χορεύοντας ενίοτε, είναι το ιδανικό ζευγάρι πρωταγωνιστών αυτής της ταινίας.
Η Τζέμα Άρτερτον φαντάζει λιγότερο πειστική δίπλα τους, ως εθελόντρια που τους διδάσκει χορό και τραγούδι στο κλαμπ, ενώ οι καταστάσεις (πρόβες και τελικές εξετάσεις σε διαγωνισμό χορωδιών) είναι απελπιστικά προβλέψιμες και χαρακτηρίζονται έως αφελείς.
Η σκηνοθεσία είναι ταγμένη για να συγκινήσει, ενώ οι λοιποί χαρακτήρες της ταινίες ξεκινούν από αφελείς έως τραγικές στην προσπάθεια να αποδείξουν ότι και τα γηρατειά έχουν δικαίωμα στη ζωή και πως η εγκατάλειψη του εαυτού μας, πάντα οδηγεί στο χειρότερο και όχι στο καλύτερο.
Ο χειρισμός της απώλειας αγαπημένου προσώπου, από τον τρόπο που εξελίσσεται η ιστορία, έρχεται σε δεύτερη θέση, παρά τη φιλότιμη προσπάθεια του Τέρενς Σταμπ να αποδώσει το δύσκολο πραγματικά χαρακτήρα του δύστροπου ηλικιωμένου που γίνεται… αρνάκι.
Σκηνοθεσία: Πολ Άντριου Γουίλιαμς
Με τους: Τέρενς Σταμπ, Τζέμα Άρτερτον, Βανέσα Ρεντγκρέιβ, Κρίστοφερ Έκλεστον, Όρλα Χιλ, Αν Ρέιντ
Προβάλλεται από 3/7/14
(Κριτική μου στο myFilm)