24/9/14

Palo Alto

Υπόθεση: Η ντροπαλή κι ευαίσθητη Έιπριλ, αγνή κι ανυποψίαστη στη μεθυστική της νιότη, σβήνει τη δίψα της για ζωή μέσα από την απαγορευμένη σχέση με τον προπονητή ποδοσφαίρου της ομάδας της. Την ίδια στιγμή ο εσωστρεφής καλλιτέχνης Τέντι, που τρέφει ένα φλογερό αλλά ανομολόγητο πάθος για την Έιπριλ, δοκιμάζει παρέα με τον καλύτερό του φίλο, Φρέντ τα όρια μιας ζωής που δείχνει έτοιμη να συνθλίψει όποιον την κοιτάξει κατάματα. 
Κριτική: Νέοι σε δύσκολη ηλικία, βαριούνται και ψάχνονται, ζηλεύουν και κουτσομπολεύουν, ερωτεύονται και απογοητεύονται και η Τζία Κόπολα από μακριά καταγράφει συμπεριφορές και δεν σχολιάζει, παρά μόνον μέσα από τις φωνές των ελάχιστων ηλικιωμένων, που εμφανίζονται ή και μόνον ακούγονται στην ταινία.
Το Palo Alto, προερχόμενο από μια σειρά διηγημάτων, δεν καταλήγει να είναι σπονδυλωτή ταινία, αλλά μια συνολική ματιά, πάνω σε μια γενιά που ενώ νομίζει ότι τα ξέρει όλα, παγιδεύεται ανάμεσα στη μόδα και τη μίμηση. Το σενάριο ευτυχώς δεν κάνει κοιλιές και κρατάει το ενδιαφέρον.
Τα πλάνα των νεαρών κοριτσιών δίνουν την αίσθηση, πολλών φωτογραφικών κάδρων και ίσως είναι αποτέλεσμα του γεγονότος ότι η Τζία Κόπολα προϋπήρξε μια καλή φωτογράφος. Οι ερμηνείες είναι αρκετά καλές, αλλά τελικά η σκηνοθέτις δεν μπαίνει στο βάθος των πραγμάτων.
Σκηνοθεσία: Τζία Κόπολα
Με τους: Τζέιμς Φράνκο, Έμα Ρόμπερτς, Βαλ Κίλμερ, Νατ Γουλφ, Τζακ Κίλμερ, Κλόντια Λέβι, Κρίστιαν Μάντσεν, Κρις Μεσίνα
Προβάλλεται από 25/9/14
(Κριτική μου στο myFilm)