30/10/14

Η κακή μέρα από το πρωί φαίνεται - Alexander and the terrible, horrible, no good, very bad day

Υπόθεση: Ο 11χρονος Alexander περνάει πραγματικά τη χειρότερη μέρα της μέχρι τώρα ζωής του. Για αρχή, μία τσίχλα έχει κολλήσει στα μαλλιά του και η μία συμφορά ακολουθεί την άλλη. Η οικογένεια του δεν δείχνει να του συμπαραστέκεται, μέχρι που η κακοτυχία θα μεταδοθεί σε όλα τα μέλη. Τα αδέλφια και οι γονείς του ζουν και αυτοί με τη σειρά τους μια φοβερή, απαίσια, καθόλου καλή, για την ακρίβεια πολύ κακή μέρα. Αυτά για όσους πιστεύουν ότι το η κακή μέρα από το πρωί φαίνεται είναι απλώς μια παροιμία...
Κριτική: Η ταινία βασίζεται στο βιβλίο της Judith Viorst, η οποία εμπνεύστηκε από τους τρεις γιους της και ενώ η κακοτυχία αφορά μόνον τον 11χρονο της οικογένειας, οι δημιουργοί της ταινίας διατήρησαν το στίγμα του βιβλίου, αλλά αποφάσισαν να επεκτείνουν την κακοτυχία σε όλα τα μέλη της οικογένειας.
Έτσι, έχουμε έναν οικογενειακό αχταρμά, που πρέπει να δίνει πολύ γέλιο,,, στα αμερικανάκια. Ο κεντρικός ήρωας, ο Alexander του τίτλου, που τίποτα δεν του πάει καλά και η οικογένεια του δεν του συμπαραστέκεται, όπως θα ήθελε. Ο πατέρας του άνεργος, ψάχνει για δουλειά και μια συνέντευξη δεν του πάει καθόλου καλά. Η μητέρα, εργάζεται σκληρά, ενώ θα ήθελε να περνάει περισσότερο χρόνο με την οικογένεια της, καθυστερεί και η καριέρα της κινδυνεύει. Ο μεγάλος αδελφός, τα καταφέρνει σε όλα περίφημα μέχρι που ένα σπυράκι εμφανίζεται στην άψογη επιδερμίδα του. Η αδελφή, μία φιλόδοξη ηθοποιός που ξεκινάει ως Πίτερ Παν στη σχολική παράσταση, αλλά έχει κρυώσει και βήχει συνέχεια και το μωρό της οικογένειας, του οποίου η αγαπημένη πιπίλα καταστρέφεται και η μόνη παρηγοριά είναι ένας πράσινος μαρκαδόρος.
Τα αμερικανάκια, μπορεί να γελάσουν με αυτή την ταινία. Δεν ξέρω τι μπορεί να συμβεί με τους μεγαλύτερους, στη χώρα μας. Υπάρχουν δυο ανεκτές ερμηνείες του Στιβ Καρέλ (ως πατέρα φαμίλια) και της Τζένιφερ Γκάρνερ (ως μητέρας καριερίστα), αλλά συμβαίνουν τόσες υπερβολές στην ταινία, που δεν μπορείς να ανεχθείς πολλά πράγματα.
Σκηνοθεσία: Μιγκέλ Αρτέτα
Με τους: Στιβ Καρέλ, Τζένιφερ Γκάρνερ, Εντ Όξενμπουλντ
Προβάλλεται από 30/10/2014