1/10/14

Ρίο σ’ αγαπώ – Rio I love you

Κριτική: Εννιά ιστορίες και εννιά ματιές αξιόλογων σκηνοθετών στο σύγχρονο Ρίο, την πόλη των αντιθέσεων, αλλά και την πόλη του ονείρου:
Μια γραφική άστεγη, που ο εγγονός της τη συναντά τυχαία και προσπαθεί να τη φέρει σπίτι, αλλά τελικά την ακολουθεί σε μια απελευθερωμένη κίνηση.
Η πρώην μοντέλο και ο ηλικιωμένος σύζυγος προσπαθούν να κάνουν διακοπές σε ένα καταπληκτικό σπίτι πάνω στη θάλασσα, ουσιαστικά ανούσιες και άνισες.
Ο γλύπτης στην άμμο, που θα συναντήσει τη μούσα του και θα νιώσει την απογοήτευση.
Ο διάσημος ηθοποιός που καταφθάνει στο Ρίο για να συμμετάσχει σε κάποιο φεστιβάλ και καταλήγει να ορειβατεί με τον οδηγό του ταξί που τον μετέφερε.
Ένας άντρας και μία γυναίκα, σ’ ένα σπίτι σε εξωτικό νησί. Θα δώσουν τέλος στον έρωτά τους, με ένα τραγούδι αποχαιρετισμού.
Ένας μποξέρ που χάνει το χέρι του σε αυτοκινητιστικό ατύχημα με τη γυναίκα του που δε μπορεί να περπατήσει, θα κάνει ό,τι μπορεί για βοηθήσει πρώτα εκείνη.
Ένας σοβαρός σερβιτόρος τουριστικού θέρετρου, που το βράδυ μεταλλάσσεται σε βρικόλακας και ξεχύνεται στους δρόμους χορεύοντας τρελά, με άλλους βρικόλακες.
Ένα ζευγάρι χορευτών, που λύνουν τις διαφορές τους χορεύοντας και συζητώντας, σε μια παράσταση.
Τέλος, δυο ηθοποιοί, που περπατούν στο Ρίο πέφτουν πάνω σε έναν πιτσιρικά που τηλεφωνιέται με το Θεό τον ίδιο.
Ιστορίες ρεαλιστικές, σουρεαλιστικές ή αλληγορικές, που σχολιάζουν την κοινωνία, τις σχέσεις, την έμπνευση και την τέχνη, τους αποτυχημένους έρωτες, την αλλαγή, τον άλλο άνθρωπο που κρύβουμε μέσα μας και τα αθώα παιδικά όνειρα, σκηνοθετημένες με μεράκι και ερμηνευμένες με κέφι.
Όχι αριστούργημα, αλλά βλέπεται ευχάριστα.
Σκηνοθέτες:  Κάρλος Σαλντάνα, Πάολο Σορεντίνο, Βισέντε Αμορίμ, Γκιγιέρμο Αριάγα, Στέφαν Έλιοτ, Σανγκ Σου Ιμ, Ναντίν Λαμπακί, Φερνάντο Μερέγιες, Τζον Τουρτούρο, Αντρούτσα Ουάντινγκτον
Προβάλλεται από 2/10/14
(Κριτική μου στο myFilm)