26/11/14

Αφεντικά για σκότωμα 2 - Horrible bosses 2

Υπόθεση: Έχοντας βαρεθεί  να δίνουν λογαριασμό σε προϊστάμενους, ο Νικ, ο Ντέιλ και ο Κούρτ αποφασίζουν να γίνουν αφεντικά των εαυτών τους, ανοίγοντας τη δική τους επιχείρηση.  Ένας επιτήδειος επενδυτής αποσύρει όμως ξαφνικά την οικονομική του υποστήριξη, αφήνοντας τους στα κρύα του λουτρού. Εξαπατημένοι, απογοητευμένοι και χωρίς νομική βοήθεια, οι τρεις επίδοξοι επιχειρηματίες σχεδιάζουν να απαγάγουν τον ενήλικο γιο του επενδυτή για να τον εκβιάσουν ώστε να ανακτήσουν  τον έλεγχο της εταιρείας τους.
Κριτική: Ανάλαφρη κωμωδία. Εντάξει δεν τρελαίνεσαι κιόλας, αλλά έρχονται στιγμές που μπορείς να γελάσεις αβίαστα, ενώ υπάρχουν και άλλες που αναρωτιέσαι «αλήθεια μπορούν και γελούν με αυτές τις ταινίες οι αμερικανοί;».
Η συνταγή της προηγούμενης ταινίας διατηρείται και οι εμφανίσεις, τόσο της Άνιστον, όσο και του Σπέισι είναι μικρότερες σε διάρκεια. Αυτό όμως που μπορεί να σε αποζημιώσει κάπως, είναι οι διαρκείς ανατροπές στο σενάριο. Οι άνθρωποι διαθέτουν φαντασία. Αλλά ως εκεί. Δυο ώρες ευχάριστες, εκ των οποίων η πρώτη είναι κάπως ευρηματική (ακούγονται μερικές έξυπνες ατάκες), που θα μπορούσες να τις περάσεις και στο σπίτι σου με τη βιντεοταινία.
Σκηνοθεσία: Σον Άντερς
Με τους: Τζέισον Μπέιτμαν, Τσάρλι Ντέι, Τζέισον Σουντέικις, Τζένιφερ Άνιστον, Τζέιμι Φοξ, Κρις Πάιν, Κέβιν Σπέισι, Κρίστοφ Γουόλτζ
Προβάλλεται από 27/11/2014
(Κριτική μου στο myfilm)