31/12/14

Νορβηγία - Norway

Υπόθεση: 1984. Ο Ζανό (Βαγγέλης Μουρίκης) φτάνει πρώτη φορά στην πόλη. Φωτοφοβικός, βρικόλακας, δεινός χορευτής, καίγεται, σκορπίζεται, χαραμίζεται σε μια Αθήνα που δεν υπάρχει σε κανέναν χάρτη. Και το μόνο που θέλει είναι ένα «ζεστό κορίτσι». Στη Ντίσκο Ζαρντόζ, ένα καταγώγιο, άντρο παρανόμων, συναντά την πόρνη Αλίκη (Αλεξία Καλτσίκη) και τον Νορβηγό ντίλερ Πήτερ (Daniel Bolda). Μαζί τους αναλαμβάνει μια ύποπτη δουλειά που τον οδηγεί στο βουνό της Πάρνηθας, στα έγκατα της γης, στο βασίλειο του Μαθουσάλα.
Κριτική: Ο μικρομηκάς Γιάννης Βεσλεμές (γνωστός στους μουσικούς κύκλους και ως Felizol)  κάνει την πρώτη του μεγάλου μήκους ταινία και προσπαθεί να μιμηθεί τον περσινό Τζιμ Τζάρμους του «Μόνον οι εραστές μένουν ζωντανοί» σε πιο ροκ στυλ.
Οι χαρακτήρες του Βεσλεμέ αν και βρικόλακες περιφέρονται μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας και ο φακός του, τους παρακολουθεί σε μια άσκοπη και καταστροφική πορεία στα έγκατα της Πάρνηθας, σε μια Αθήνα που δεν υπάρχει, μέσα σε μια ιστορία που δεν υπάρχει επίσης. 
Κι όμως μέσα από αυτή την κλειστοφοβική ατμόσφαιρα της σύγχρονης πόλης που καταρρέει οικονομικά και βυθίζεται στην τρέλα και στην παρανομία, διαφαίνεται ότι υπάρχει κάποιο ταλέντο, που θέλει να βγει στην επιφάνεια, σαν ένα ηφαίστειο που είναι έτοιμο να εκραγεί.
Σκηνοθεσία: Γιάννη Βεσλεμέ
Με τους: Βαγγέλη Μουρίκη, Αλεξία Καλτσίκη, Ντάνιελ Μπόλντα, Σόφη Ζαννίνου, Μάρκο Λεζέ, Βασίλη Καμίτση, Κρις Πρότιν, Γιάννη Μπονσταντζόγλου
Προβάλλεται στο ΑΣΤΥ μεταμεσονύκτια στις 3/1, 10/1, 17/1 και 24/1/15