5/1/15

Στο στόμα των λύκων - Big bad wolves

Υπόθεση: Μια σειρά από βίαιες δολοφονίες κοριτσιών διασταυρώνει τις ζωές τριών αντρών με αναπάντεχα αποτελέσματα. Ο πατέρας του τελευταίου θύματος αναζητά εκδίκηση, ένας αυτόκλητος αστυνομικός λειτουργεί εκτός των ορίων του νόμου και ο βασικός ύποπτος – ένας δάσκαλος θρησκευτικών- πέφτει στα αδίστακτα χέρια τους.
Κριτική: Σκληρή και ωμή ταινία με στιγμές μαύρου χιούμορ, που βασίζεται περισσότερο στην προσδοκία των σκηνών, που φαντάζεται ο θεατής παρά στις σκηνές που βλέπει. Το θέμα της ταινίας είναι το ηθικό δίλημμα, εάν ένα θύμα έχει δικαίωμα να μετατραπεί σε τιμωρό και η ιστορία της κινείται μεταξύ ενός απαγωγέα ανηλίκων κοριτσιών, ενός πατέρα που έχει χάσει την κόρη του και επιζητεί εκδίκηση και ενός αστυνομικού που εμπλέκεται στην υπόθεση.
Το ατού της ταινίας είναι οι ερμηνείες των τριών πρωταγωνιστών, οι οποίοι υποδύονται ανθρώπους που θεωρούνται υπεράνω υποψίας, αλλά τελικά δεν έχουν καθαρές τις συνειδήσεις τους και από ήρεμοι μπορούν να εξελιχθούν σε τρομακτικά απειλητικοί και αιμοβόροι, ενώ και η εν γένει κλειστοφοβική ατμόσφαιρα και ο σφιχτός σκηνοθετικός ρυθμός αποδεικνύονται καθηλωτικά στοιχεία.
Η ταινία θα μπορούσε να είναι ένα από τα επεισόδια της ταινίας «Ιστορίες για αγρίους», που είδαμε πρόσφατα και διαθέτει επιρροές τόσο από τον κινηματογράφο των αδερφών Κοέν, όσο και του Ταραντίνο.
Σκηνοθεσία:  Άχαραον Κεσάλες και Ναβότ Παπουσάντο
Με τους: Λίορ Ασκενάζι, Ρότεμ Κέιναν, Ντοβάλε Γκλίκμαν, Μένας Νόι
Προβάλλεται από 8/1/2015