5.1.15

Μια οικογενειακή ιστορία - A family affair

Υπόθεση: Οι Ξυλούρηδες είναι η πιο γνωστή μουσική οικογένεια της Ελλάδας. Από τον θρυλικό Νίκο Ξυλούρη και τα αδέρφια του, τον φημισμένο λυράρη Ψαραντώνη και τον δεξιοτέχνη λαουτιέρη Ψαρογιάννη, μέχρι τα παιδιά τους και τα εγγόνια τους,  τρεις γενιές μουσικών κρατούν  ζωντανή τη μουσική παράδοση της οικογένειας και την μεταφέρουν σε χιλιάδες θαυμαστές ανά τον κόσμο. 
Με κεντρικούς χαρακτήρες τον Ψαρογιώργη (Γιώργη Ξυλούρη), τα τρία παιδιά του που σπουδάζουν στην Μελβούρνη, και τον πατέρα του, Ψαραντώνη, η ταινία ακολουθεί την οικογένεια μέσα από επαγγελματικές προκλήσεις και δύσκολες προσωπικές αποφάσεις, και καταγράφει τη ζωή τους για διάστημα δύο ετών.
Κριτική: Εξαιρετικό ντοκιμαντέρ για την οικογένεια των Ξυλούρηδων και συγκεκριμένα τον Ψαρογιώργη (Γιώργη Ξυλούρη) με τα τρία παιδιά του που σπουδάζουν στην Μελβούρνη, και τον πατέρα του, Ψαραντώνη.
Η σκηνοθέτις ακολουθεί την οικογένεια από την Κρήτη μέχρι την Αυστραλία μέσα από επαγγελματικές τους υποχρεώσεις, αλλά και κατά τις προσωπικές, οικογενειακές τους στιγμές, κατά τη διάρκεια δύσκολων αποφάσεων, τόσο για καριέρες, όσο και για σπουδές των νεώτερων μελών της οικογένειας.
Μέσα από εικόνες της σύγχρονης εποχής, αλλά και από παλαιά ερασιτεχνικά φιλμ, ο θεατής παρακολουθεί πως ξεκίνησε η οικογένεια παίζοντας σε γάμους και πανηγύρια και πως συνεχίζει με περιοδείες όχι μόνον σε όλη την Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό.
Το ντοκιμαντέρ ισορροπεί μεταξύ των βιογραφικών σκηνών, των συνεντεύξεων μπροστά στο φακό και της μουσικής των Ξυλούρηδων, με τρόπο που κρατά ενδιαφέρον του θεατή αμείωτο μέχρι τέλους,
Σκηνοθεσία: Αγγελική Αριστομενοπούλου
Προβάλλεται από 8/1/15