26/2/15

Επιχείρηση Μαύρη Θάλασσα - Black Sea

Υπόθεση: Θέλοντας να αποκαταστήσει τη σχέση του με τους πρώην εργοδότες του, ένας καπετάνιος υποβρυχίου αναλαμβάνει μία σκοτεινή επιχείρηση: να ερευνήσει ένα υποβρύχιο, στον πάτο της Μαύρης Θάλασσας, το οποίο φημολογείται πως είναι γεμάτο με χρυσό.
Κριτική: Κλειστοφοβική περιπέτεια με ένα εξαιρετικό Τζουντ Λο να υποδύεται έναν απογοητευμένο καπετάνιο, που αναλαμβάνει να ξεθάψει από το βυθό της Μαύρης Θάλασσας, ένα μεγάλο φορτίο χρυσού κρυμμένου σε ένα υποβρύχιο βυθισμένο από την εποχή του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.
Η περιπέτεια είναι η τυπική, με τον κεντρικό ήρωα να διαλέγει το πλήρωμα που θα τον βοηθήσει σ’ αυτή την επικίνδυνη αποστολή, το οποίο πρέπει να αποτελείται από βρετανούς και ρώσους, μιας και η φυγάδευση του χρυσού, θα περάσει και από ρωσικό έδαφος. Οι διαφορετικές νοοτροπίες και οι χαρακτήρες των ανδρών του πληρώματος, θα φέρει τις απαραίτητες αμφιβολίες, αντιρρήσεις, εντάσεις και φυσικά τις αναπόφευκτες συγκρούσεις μεταξύ τους, μιας και το χρυσό έχει τεράστια αξία, ενώ η απληστία δεν παύει να είναι το χαρακτηριστικό των αποβρασμάτων που έχει διαλέξει ο Τζουντ Λο για να τον βοηθήσουν.
Η κάμερα κινείται επιδέξια στους στενούς χώρους του υποβρυχίου, οι εκπλήξεις  και οι ανατροπές διαδέχονται η μια την άλλη, ενώ το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στην ερμηνεία του Τζουν Λο, ο οποίος με ξυρισμένο κεφάλι και γένια τριών ημερών, διαθέτει την ένταση και τη δυναμική του χαρακτήρα, που υποδύεται. Του ανθρώπου, που πρέπει να επιβληθεί σε ένα τσούρμο αδίστακτων και αντιφατικών χαρακτήρων.
Ο σκηνοθέτης του «Ο Τελευταίος Αυτοκράτορας της Σκοτίας» και του «Ο Αετός της Αυτοκρατορίας», μπορεί να μην έχει δημιουργήσει μια περιπέτεια που θα τη θυμάσαι, σε καθηλώνει όμως και αλίμονο σε όσους είναι κλειστοφοβικοί τύποι.
Σκηνοθεσία: Κέβιν Μακντόναλντ
Με τους: Τζουντ Λο, Σκουτ Μακνέρι, Τζόντι Γουίτακερ, Τζουν Σμιθ, Μπεν Μέντελσον, Καρλ Ντέιβις, Γκριγκόρι Ντόμπριγκιν, Μάικλ Σμάιλι
Προβάλλεται από 26/2/15