5/3/15

Focus

Υπόθεση: Ο Νίκι Σπέρτζον (Γουίλ Σμιθ) είναι ένας έμπειρος απατεώνας, ο οποίος εκπαιδεύει τη νεαρή ερασιτέχνη απατεώνισσα, Τζες (Μάργκοτ Ρόμπι), και της μαθαίνει τα κόλπα του “παιχνιδιού”. Όλα όμως περιπλέκονται, όταν θα μπει το ρομαντικό στοιχείο στη σχέση τους, κάτι που θα οδηγήσει τελικά στη διακοπή της. Τρία χρόνια αργότερα, η ελκυστική και πλέον καταξιωμένη femme fatale Τζες εμφανίζεται στο Μπουένος Άιρες, αλλά αυτή τη φορά ως ανταγωνίστρια του Νίκι στην ίδια απάτη, που έχει στόχο έναν δισεκατομμυριούχο που οργανώνει αγώνες αυτοκινήτων.
Κριτική: Παιχνίδια αυτοσυγκέντρωσης, θα μπορούσε να είναι ο ελληνικός τίτλος, μιας και όλη η ιστορία αφορά σε πορτοφολάδες και μικροαπατεώνες, που έχουν μεγάλη ανάγκη και από αυτοσυγκέντρωση για να πετύχουν το στόχο τους.
Σ’ αυτά τα παιχνίδια λοιπόν, ο Γουίλ Σμιθ, υποδυόμενος για άλλη μια φορά τον εαυτό του (ο smart guy με το ακαταμάχητο χαμόγελο και την ευστροφία του), αναλαμβάνει νa εκπαιδεύσει την -πραγματικά- κούκλα Μαργκότ Ρόμπι, που έχει φιλοδοξίες να ανέβει ψηλά στην κοινωνία, με κάθε τρόπο.
Αυτά είναι και τα μοναδικά ατού της ταινίας, της οποίας το σενάριο είναι μια σειρά από οργανωμένες μικρές και μεγάλες απάτες και άλλη μια σειρά από μικρές και μεγάλες ανατροπές, που θέτουν σε δοκιμασία τη συνεργασία των δυο κεντρικών ηρώων.
Φυσικά, οι χώροι όπου διαδραματίζονται όλα τα επεισόδια είναι αρκετά εξωτικοί, θεαματικοί και πολυτελείς (στάδια, ιππόδρομοι, ακριβά ξενοδοχεία). Επίσης, και η δράση δεν σταματάει ποτέ, αλλά αυτά που συμβαίνουν είναι τόσο ακραία και υπερβολικά, που αγγίζουν το χαρακτηρισμό του «λαμπερού παραμυθιού».
Σκηνοθεσία: Γκλεν Φικάρα, Τζον Ρέκουα
Με τους: Γουίλ Σμιθ, Μάργκοτ Ρόμπι, Ροντρίγκο Σαντόρο, Μπι Ντι Γουόνγκ
Προβάλλεται από 5/3/2015