26/3/15

Η απαγωγή του κ. Heineken - Kidnapping Freddy Heineken

Υπόθεση: Το 1983 μια ομάδα παιδικών φίλων πραγματοποίησαν το έγκλημα του αιώνα: απήγαγαν έναν από τους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου, κληρονόμο της αυτοκρατορίας της μπύρας, Heineken (Άντονι Χόπκινς). Η σοκαριστική απαγωγή –υπό την απειλή όπλων, στο φως της μέρας, στο Άμστερνταμ– είχε ως αποτέλεσμα να καταβληθούν τα μεγαλύτερα λύτρα για την απαγωγή ενός ατόμου. Ήταν το τέλειο έγκλημα… μέχρι που τους έπιασαν.
Κριτική: Το σενάριο της ταινίας βασίζεται σε αληθινή ιστορία και παρ’ όλα ταύτα, σε κρατάει σε ενδιαφέρον, ενώ και ο σκηνοθετικός ρυθμός έχει νεύρο.
Πρόκειται για μια περιπέτεια, που διαθέτει το σωστό σασπένς και μερικούς πολύ καλούς ηθοποιούς, όπως τον Άντονι Χόπκινς (στο ρόλο του κ. Χάινεκεν, που δεν απαιτεί κα ιδιαίτερες υποκριτικές ικανότητες) και τους Σαμ Γουόρθινγκτον, Τζιμ Στέρτζες και Ράιαν Κουάντεν, που βρίσκονται στην ομάδα των απαγωγέων και διεκπεραιώνουν τους ρόλους τους..
Το σενάριο δεν δίνει απαντήσεις, περισσότερες από αυτές που είχαν αντληθεί από τα ρεπορτάζ εκείνης της εποχής και η δράση περιορίζεται στις συνθήκες που οδήγησαν την ομάδα των φίλων να διαπράξουν την απαγωγή, που δεν ήταν άλλες από την οικονομική ύφεση της περιόδου εκείνης.
Οι εσωτερικές συγκρούσεις των ηρώων που στο βάθος δεν είναι απόλυτα σίγουροι ότι θέλουν να κάνουν την απαγωγή, ο δυναμισμός και η ένταση στις σχέσεις τους, υπάρχουν σε σωστές δόσεις, ώστε να μην αφήνουν αδιάφορο το θεατή, αλλά όχι σε βαθμό που θα του κάνουν αυτή την ταινία αξέχαστη.
Σκηνοθεσία Ντάνιελ Άφρεντσον
Με τους Άντονι Χόπκινς, Τζιμ Στέρτζες, Σαμ Γουόρθινγτον, Ράιαν Κουάντεν, Τόμας Κόκερελ, Μαρκ Βαν Γιούεν

Προβάλλεται από 26/3/15