19.3.15

Σον το Πρόβατο Η Ταινία - Shaun the Sheep Movie

Υπόθεση: Ο Σον είναι ένα έξυπνο, άτακτο πρόβατο, που ζει με το κοπάδι του στη Φάρμα Μόζι Μπότομ και υπό την επίβλεψη του Αγρότη και του Μπίτζερ, ενός καλοπροαίρετου αλλά μη αποτελεσματικού τσοπανόσκυλου. Παρά τις προσπάθειες του Σον, η ζωή στη φάρμα τους έχει δυσκολέψει, κι ο Σον θα καταστρώσει ένα πανούργο σχέδιο: να πάρουν ρεπό. Πρέπει να προσέχετε τι εύχεστε όμως. Σύντομα τα πράγματα θα βγουν εκτός ελέγχου και οι αταξίες του Σον θα απομακρύνουν τον άμοιρο αγρότη από τη φάρμα του. Με τη βοήθεια του κοπαδιού, ο Σον θα ταξιδέψει στη Μεγάλη Πόλη για να σώσουν τον αγρότη- η αποτυχία δεν είναι επιλογή!
Κριτική: Βασισμένο σε γνωστή βρετανική τηλεοπτική σειρά, το φιλμ σατιρίζει πανέξυπνα την καθημερινότητα της βρετανικής κοινωνίας γενικά, τις τάσεις της μόδας, τις συμπεριφορές των απλών πολιτών και των ανθρώπων που έχουν κάποια εξουσία, μέσα από τη ζωή ενός άτακτου προβάτου του Σον, το οποίο τι ήθελε; Μια μέρα ρεπό στη φάρμα που ζούσε.
Με αφορμή αυτή τη day-off λοιπόν, ξεκινά μια σειρά από σπαρταριστά γεγονότα και μάλιστα χωρίς λόγια, αλλά μόνο με τους θορύβους της πόλης και τα ακατάληπτα επιφωνήματα ανθρώπων και ζώων, ενώ μέσα από τις περιπέτειες του Σον, μπορεί ο θεατής να αναγνωρίσει τυποποιημένες σκηνές από ταινίες κοινωνικού ή αστυνομικού ενδιαφέροντος, ακόμα και ταινιών-φυλακής.
Η ταινία είναι κατάλληλη για όλους και διασκεδαστική και σ’ αυτό συμβάλλει η απουσία διαλόγων και η εξαιρετική εκφραστικότητα των προσώπων και της γλώσσας του σώματος των ηρώων.
Σκηνοθεσία:  Μαρκ Μπάρτον και Ρίτσαρντ Στάρτζακ
Προβάλλεται από 19/3/15