11/3/15

Still Alice: Κάθε στιγμή μετράει - Still Alice

Υπόθεση: Η Δρ. Alice Howland έχει τα πάντα. Είναι μία καταξιωμένη ακαδημαϊκός γλωσσολογίας στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια, μία ευτυχισμένη σύζυγος και μητέρα τριών, μεγάλων πια, παιδιών. Όταν η μνήμη της αρχίζει να την προδίδει, αρχικά δεν δίνει σημασία. Αντιλαμβάνεται ότι κάτι δεν πάει καλά όταν χάνεται στην ίδια της τη γειτονιά. Ο προσωπικός αγώνας με αντίπαλο τη μη αναστρέψιμη νόσο του Αλτσχάιμερ μόλις ξεκινά.
Κριτική: Η ερμηνεία της Τζούλιαν Μουρ είναι καθηλωτική σ’ αυτή την ταινία. Και πώς να μην είναι; Πρόκειται για μια εξαιρετική ηθοποιό και θεωρώ ότι ο ρόλος αυτός δεν της ήταν δύσκολος, την έχω δει και σε δυσκολότερους (μου έρχονται στο μυαλό Ο Παράδεισος Είναι Μακριά και Οι Ώρες).
Δύσκολο είναι το θέμα της ταινίας, το οποίο ευτυχώς αντιμετωπίστηκε χωρίς μελοδραματισμούς από το σκηνοθετικό δίδυμο και με εμβάθυνση στον κεντρικό χαρακτήρα της Alice.
Από εκεί και πέρα, βρήκα τον Άλεκ Μπάλντουιν αρκετά καλό, μιας και ο άνθρωπος διαθέτει εκ φύσεως ένα ειρωνικό βλέμμα (ίσως οφείλεται στο ότι έχει ανοιχτόχρωμα μάτια), που τον κάνει μόνιμα αντιπαθητικό, ενώ δεν πήγαν και άσχημα οι Κρίστεν Στιούαρτ και Κέιτ Μπόσγουορθ.
Αν δεν ήταν η Τζούλιαν Μουρ, θα είχαμε ίσως μια μέτρια ταινία.
Σκηνοθεσία: Ρίτσαρντ Γκλέιτζερ και Γουός Γουεστμόρλαντ
Με τους: Τζούλιαν Μουρ, Κρίστεν Στιούαρτ, Άλεκ Μπόλντγουιν, Κέιτ Μπόσγουορθ
Προβάλλεται από 12/3/2015