11/3/15

Τζόκερ – Wild cards

Υπόθεση: Ο Νικ Γουάιλντ εργάζεται ως σωματοφύλακας στο Λας Βέγκας, κι έχει θανάσιμες δεξιότητες αλλά και πάθος με το τζόγο. Όταν ένας πολύ καλός του φίλος θα πέσει θύμα ξυλοδαρμού, ξυπνάει η δίψα του για εκδίκηση, σύντομα όμως θα ανακαλύψει ότι τα έχει βάλει με τη μαφία. Βυθίζεται στον υπόκοσμο καθώς μαφία κι ένοπλες δυνάμεις τον αναζητούν. Έχοντας ανεβάσει τα στοιχήματα, έχει να παίξει ένα τελευταίο παιχνίδι για να αλλάξει τη μοίρα του... κι αυτή τη φορά είναι όλα ή τίποτα.
Κριτική: Όταν έχεις μια ταινία με πρωταγωνιστή τον Τζέισον Στέιθαμ, δεν περιμένεις τίποτα άλλο από συνεχή δράση, πολύ ξύλο και τον ήρωά μας να τη βγάζει καθαρή στο τέλος.
Το Τζόκερ, λοιπόν, δεν θα αποτελούσε εξαίρεση. Ο δικός μας, υποδύεται ένα συνοδό στο Λας Βέγκας, που για συναισθηματικούς λόγους(!) αναλαμβάνει να εκδικηθεί για λογαριασμό μιας φίλης του (εκρηκτική η Σοφία Βεργκάρα), αλλά θα μπλέξει με καθάρματα του χειρίστου είδους.
Χαρακτηριστική είναι η εμφάνιση του Στάνλεϊ Τούτσι στην ταινία, σε ρόλο «νονού εστέτ».
Λίγο φλύαρο το σενάριο, για το στυλ του Στέιθαμ, αλλά έχει σωστές μάχες και… χριστουγεννιάτικο περιβάλλον. Δεν βαριέσαι.
Το θέμα είναι πως η ταινία είναι καλή, θεαματική και σέβεται το κοινό της. Εγώ το γλέντησα…
Σκηνοθεσία: Σάιμον Γουέστ
Με τους: Τζέισον Στέιθαμ, Μίλο Βεντιμίλια, Σοφία Βεργκάρα, Στάνλεϊ Τούτσι, Αν Χες
Προβάλλεται από 12/3/2015