1/4/15

Μαχητές των δρόμων 7 – Fast and Furious 7

Υπόθεση: Ο Ντόμινικ Τορέτο (Βιν Ντίζελ) και όλη την παρέα, ένα χρόνο μετά έχουν επιστρέψει στις ΗΠΑ, σε μια ήρεμη, συντροφική ζωή, μετά την μεγάλη τους κόντρα με τον Όουεν Σο στο έκτο κεφάλαιο. Σε αυτή τη νέα περιπέτεια ωστόσο, ο Σο αδερφός του Όουεν (που ερμηνεύει ο Τζέισον Στέιθαμ) επιστρέφει για να πάρει εκδίκηση για τον αδερφό του.
Κριτική: Γρήγορο και φουριόζικο όπως και ο τίτλος του και επειδή φτάσαμε αισίως στο νούμερο 7, με νέες εμπνεύσεις. Πρέπει να το ομολογήσω.
Η συνταγή είναι γνωστή και τα εφέ επίσης. Οι χαρακτήρες πιο χάρτινοι δεν γίνεται. Σα να βλέπεις καρτούν. Θέλεις πριόνι; Βάζεις το χέρι από πίσω σου και τραβάς πριόνι. Θέλεις τσεκούρι; Βάζεις το χέρι σου στη πίσω τσέπη και τραβάς ένα. Η δράση προβλέψιμη και το αποτέλεσμα ομοίως. Οι κεντρικοί ήρωες κινδυνεύουν και την τελευταία (πάντα) στιγμή σώζονται. Σκηνοθετικός ρυθμός, άπιαστος. Μοντάζ κοφτό και στακάτο. Πυροβολισμοί ταχύτεροι και από το φως. Εκρήξεις κάθε τρεις και λίγο. Ταχύτητες αυτοκινήτων, απίστευτες, σε δρόμους που νομίζεις ότι το Λος Άντζελες των 10 εκατομμυρίων ανθρώπων και των 11 εκατομμυρίων αυτοκινήτων έχει φύγει διακοπές. Πακέτο και all inclusive. Όπως και η ταινία. 
Διασκεδάστε το. Εγώ έφυγα κουρασμένος. 
Σκηνοθεσία Τζέιμς Γουάν
Με τους Τζέισον Στέιθαμ, Ντουέιν Τζόνσον, Βιν Ντίζελ, Μισέλ Ροντρίγκεζ, Πολ Γουόκερ, Κερτ Ράσελ, Τζιμόν Χούνσου, Τάιριζ Γκίμπσον, Κρις «Λούκαντρις» Μπρίτζες, Έλσα Πατάκι, Τόνι Για
Προβάλλεται από 2/4/15