19/4/15

Child 44

Υπόθεση: Γυρισμένο με φόντο τη δεκαετία του ’50 την εποχή του Στάλιν, η ιστορία επικεντρώνεται γύρω από ένα μέλος της Σοβιετικής αστυνομίας, ο οποίος προσπαθεί να διαλευκάνει υποθέσεις από δολοφονίες παιδιών. Η επιμονή του θα έχει ως αποτέλεσμα τον υποβιβασμό του και ενώ οι έρευνες συνεχίζονται με τη βοήθεια της συζύγου του, οι εξελίξεις οδηγούν σε μεγαλύτερα κυβερνητικά εμπόδια - μια υπόθεση που αρχίζει να συνδέεται με την κορυφή της ηγεσίας του κόμματος.
Κριτική:
Αν εξαιρέσουμε την ασύστολη αντισοβιετική προπαγάνδα της ταινίας, από τις πρώτες κιόλας σκηνές, όπου ο κεντρικός ήρωας έχει κάνει πλιάτσικο και φοράει 4 - 5 ρολόγια στο ένα χέρι, και θέλει να φωτογραφηθεί με το σφυροδρέπανο πάνω σε  κάποιο μνημείο, η ταινία είναι μια αστυνομικού τύπου περιπέτεια για την ανακάλυψη ενός κατά συρροή δολοφόνου ανήλικων αγοριών, κατά την οποία ο κεντρικός ήρωας προσπαθεί να ανακαλύψει το δολοφόνο σε μια κοινωνία που δυσκολεύεται να μιλήσει ανοικτά και ελεύθερα.
Η φωτογραφία της ταινίας είναι αρκετά καλή και η ατμόσφαιρα της εποχής είναι αυθεντική. Επίσης, αρκετά καλές είναι και οι ερμηνείες, παρόλο που η Ρωσική προφορά των αγγλόφωνων και γαλλόφωνων ηθοποιών τις «τραυματίζει» και χαλάει και την ατμόσφαιρα.
Σκηνοθεσία: Ντανιέλ Εσπινόζα
Με τους: Τομ Χάρντι, Νούμι Ράπας, Γκάρι Όλντμαν, Τζόελ Κίναμαν, Τζέισον Κλαρκ, Τσαρλς Ντανς, Βενσάν Κασέλ, Ντεβ Πατέλ
Προβάλλεται από 16/4/15