23/4/15

Πρωταθλητές με ψυχή - McFarland, USA

Υπόθεση: 1987. Ο προπονητής Jim White (Kevin Costner) αναλαμβάνει τη σχολική ομάδα στίβου της McFarland, μιας μικρής καλιφορνέζικης πόλης, όπου ζουν κυρίως Λατινοαμερικανοί. Επαγγελματικά δεν έχει άλλη επιλογή από το να τα καταφέρει σε μια κοινότητα που δεν έχει καμία σχέση με ό,τι ήξερε μέχρι τότε. Οι καταπληκτικές επιδόσεις των αγοριών, αλλά και η αλληλεγγύη μεταξύ τους, τον εντυπωσιάζουν και ο προπονητής White θα βάλει τα δυνατά του και θα καταφέρει να απογειώσει την ομάδα. Στην πορεία, ο Jim και η οικογένεια του θα ανακαλύψουν ότι αυτή η μικρή και τόσο διαφορετική κοινότητα είναι το σπίτι που πάντα έψαχναν.
Κριτική: Τυπική και κλασσικά οικογενειακή ταινία με κεντρικό μήνυμα τη δύναμη της θέλησης, με τον Κέβιν Κόστνερ στο ρόλο του τυπικού, επίσης, ενσαρκωτή του αμερικανικού ονείρου.
Ικανός, υπομονετικός, επίμονος, με υψηλή θέληση και εμπνευστής, φτάνει με την οικογένειά του στο χωριό Μακφάρλαντ της νότιας Καλιφόρνια που έχει τοποθετηθεί ως γυμναστής και θα εξελιχθεί σε κόουτς μιας ομάδας ανωμάλου δρόμου, που συστήνει ο ίδιος όταν διαπιστώνει ότι το σχολείο διαθέτει ταλέντα αντοχής και ταχύτητας.
Ο Κέβιν Κόστνερ, που κοντεύει να γίνει ο Κώστας Πρέκας των ΗΠΑ από τους «εθνικούς» ρόλους που αναλαμβάνει (καλό παιδί και πατριώτης), υποδύεται τον εαυτό του σχεδόν προσπαθώντας να προσαρμοστεί στο «μεξικάνικο» τρόπο ζωής των ντόπιων, έχοντας να αντιμετωπίσει ταυτόχρονα και τη γκρίνια των τριών γυναικών της οικογενείας του, που ενώ ξεκινούν χωρίς να συμπαθούν το χωριό τελικά θα το αγαπήσουν, η κάθε μία με τον τρόπο της (η μητέρα θα βρει φίλες, η έφηβη κόρη θα φλερτάρει με το ντόπιο παλικάρι και η μικρή θα προσαρμοστεί γρήγορα).
Η εξέλιξη του σεναρίου είναι αφόρητα προβλέψιμη.
Σκηνοθεσία: Νίκι Κάρο
Με τους: Κέβιν Κόστνερ, Μαρία Μπέλο, Ραμίρο Ροντρίγκεζ, Κάρλο Πρατς, Τζόνι Ορτίζ, Ραφαέλ Μαρτίνεζ, Χέκτορ Ντουράν, Σέρτζιο Αβελάρ
Προβάλλεται από 23/4/2015