15/4/15

Η καινούργια φιλενάδα - Une nouvelle amie

Υπόθεση: Μετά το θάνατο της καλύτερής της φίλης, η Κλαιρ πέφτει σε βαθιά κατάθλιψη, ώσπου μια καινούργια φιλενάδα, που κρατά ένα εντελώς ασυνήθιστο μυστικό, μπαίνει στη ζωή της. 
Η νέα αυτή σχέση την οδηγεί σε πολλές αναπάντεχες ανακαλύψεις που ενώ αρχικά την σοκάρουν, ταυτόχρονα της ανοίγουν νέους ορίζοντες και τελικά την οδηγούν στο να ξαναβρεί το κέφι της για ζωή μέσα από μια νέα μεταμορφωμένη προσωπικότητα.
Κριτική: Τι κριτική μπορεί να γράψει κανείς γι’ αυτή την ταινία, χωρίς να αποκαλύψει το μυστήριο που δημιουργεί η υπόθεση όπως την έχει γράψει ο διανομέας της ταινίας και την οποία έχει ήδη διαβάσει ο αναγνώστης;
Αυτό που μπορούμε να πούμε, είναι ότι υπάρχει ένα αρχικό μυστήριο για τους λόγους που ένα πρόσωπο της ιστορίας αποφασίζει να αλλάξει. Το οποίο μυστήριο, όμως, γρήγορα εξαντλείται και αυτό που απομένει είναι η περιέργεια για το πως θα εξελιχθεί η ιστορία στη συνέχεια. 
Αυτό σημαίνει ότι το σενάριο είναι πρωτότυπο και η σκηνοθεσία καταφέρνει μέχρι ενός σημείου να κρατά το ενδιαφέρον, προσδίδοντας ένα ανεκτό σασπένς με αρκετές δόσεις χιούμορ, που είναι και το χαρακτηριστικό του σκηνοθέτη Φρανσουά Οζόν. 
Οι ερμηνείες τέλος, είναι από καλές έως αρκετά καλές και γενικά η ταινία βλέπεται με ενδιαφέρον χωρίς όμως να προσφέρει κάτι ιδιαίτερο.
Σκηνοθεσία: Φρανσουά Οζόν 
Με τους: Ρομέν Ντιρί, Αναΐς Ντεμπουστιέ, Ραφαέλ Περσονάζ
Προβάλλεται από 16/4/15