6/5/15

Vice: Η πόλη της βίας - Vice

Υπόθεση: Ο Τζούλιαν Μάικλς (Μπρους Γουίλις), έχει σχεδιάσει τον απόλυτο προορισμό: το VICE, όπου τα πάντα είναι δυνατά και οι πελάτες μπορούν να εκπληρώσουν τις πιο τρελές φαντασιώσεις τους. Οι τεχνητοί κάτοικοι δείχνουν και σκέφτονται σαν αληθινοί άνθρωποι. Όταν μία από αυτούς (Άμπιρ Τσίλντερς) μαθαίνει την αλήθεια κι αποδρά, βρίσκει τον εαυτό της ανάμεσα στα πυρά των απεσταλμένων του Τζούλιαν, κι ενός αστυνομικού (Τόμας Τζέιν), ο οποίος έχει θέσει σκοπό της ζωής του να κλείσει το Vice για πάντα και να βάλει ένα τέλος στη βία.
Κριτική: Πρόκειται για ένα ανακάτεμα του μύθου των ρομπότ που μοιάζουν καταπληκτικά με ανθρώπους και ένα από αυτά θηλυκού γένους δραπετεύει από μια πόλη που έχει ιδρυθεί για να εκτονώνονται επιθετικά οι κάτοικοι του πραγματικού κόσμου (δείτε καλύτερα το The island του Μάικλ Μπέι με τη Σκάρλετ Γιόχανσον και τον Γιούαν Μακ Γκρέγκορ) και το αξέχαστο «Blade Runners Ομάδες Εξόντωσης» του Ρίντλεϊ Σκοτ με τον Χάρισον Φορντ).
Δυστυχώς, ακόμα και αυτή η έμπνευση  δεν προσφέρει τίποτα στην ταινία, από την οποία απουσιάζουν οι σωστές ερμηνείες, ενώ και η παρουσία του Μπρους Γουίλις είναι απογοητευτική.
Σκηνοθεσία  Μπράιαν Μίλερ
Με τους Μπρους Γουίλις, Τόμας Τζέιν, Αμπίρ Τσίλντερς
Προβάλλεται από 7/5/15