2/7/15

Σχέση 5 με 7 (5 to 7)

Υπόθεση: Μια τυχαία συνάντηση στους δρόμους του Μανχάταν θα φέρει τον εικοσάρη επίδοξο συγγραφέα Μπράιαν (Αντόν Γιέλτσιν) σε μια παθιασμένη ερωτική σχέση με μια εντυπωσιακή Γαλλίδα (Μπερενίς Μαρλό). Το πρόβλημα; Είναι παντρεμένη και μπορεί να τον συναντά για σύντομα ερωτικά ραντεβού, σε ξενοδοχεία, μόνο μεταξύ 5 και 7. Κι ενώ ο Μπράιαν λαχταρά τη γυναίκα των ονείρων του για περισσότερο από δυο ώρες την ημέρα, αρχίζει να μαθαίνει σημαντικά πράγματα για τη ζωή και τον έρωτα.
Κριτική: Ερωτική ιστορία, μεταξύ ενός νεαρού επίδοξου συγγραφέα (ο Αντόν Γιέλτσιν πολύ καλός ως αξιοπρεπής, γλυκός και ιδεαλιστής νεαρός), που αποδεικνύεται γλαφυρός μέσα από την αφήγησή του στην ταινία και μιας γυναίκας μεγαλύτερής του κατά εννέα χρόνια, γοητευτικής και πλούσιας. Η Μπερενίς Μαρλό, με συνεχές λάγνο και μυστηριώδες ύφος, νομίζεις ότι επιθυμεί συνεχώς την αναγνώριση της γοητείας της.
Ο σκηνοθέτης κατορθώνει να κρατά το ενδιαφέρον του θεατή, βοηθούντος και του σεναρίου, με την ασάφεια περί του τι επιδιώκεται από το βολικό σύζυγο της κυρίας. Ο οποίος σύζυγος, είναι γνώστης της σχέσης που διατηρεί η όμορφη γυναίκα του και όχι μόνον αυτό, αλλά γίνεται και φίλος του εραστή και τον βοηθάει στην ανέλιξή του στο χώρο του πολιτισμού.
Έξυπνα δομημένο το σενάριο και χωρίς κενά η σκηνοθεσία, ενώ και η φωτογράφηση του κεντρικού πάρκου και των δρόμων της Νέας Υόρκης από τον Arnaud Potier είναι εξαιρετική, με τη συμβολή πάντοτε και της μουσικής των Danny Bensi και Saunder Jurriaans.
Η ταινία βλέπεται ευχάριστα.
Του Βίκτορ Λέβιν
Με τους Αντόν Γιέλτσιν, Μπερενίς Μαρλό, Λάμπερ Ουίλσον, Ολίβια Θέρλμπι, Γκλεν Κλόουζ, Φρανκ Λανγκέλα
Προβάλλεται από 2/7/15