29/7/15

Μπερδέματα στο Broadway - She's funny that way

Υπόθεση: Ο Arnold, παντρεμένος σκηνοθέτης του Broadway, ερωτεύεται μια πρώην πόρνη και νυν ηθοποιό, την Isabella. Ο Arnold εργάζεται σκληρά για να προωθήσει την καριέρα της, την ίδια στιγμή όμως την ερωτεύεται και ο συνεργάτης του, Joshua. Σε όλο αυτό το μπλέξιμο προστίθενται η σύζυγος του Arnold και συμπρωταγωνίστρια της Isabella στο θέατρο, καθώς και η μνηστή του Joshua.
Κριτική: Από τους τίτλους της ταινίας, νομίζεις ότι έχεις να κάνεις με το Γούντι Άλεν, πίσω από την κάμερα. Στη συνέχεια, βγαίνει και ο Όουεν Γουίλσον με το ίδιο στυλ που είχε στο «Μεσάνυχτα στο Παρίσι» και… κλείσαμε.
Το σενάριο, πλήρες παρεξηγήσεων και με φόντο συνεχώς τον καλλιτεχνικό χώρο, δίνει την ευκαιρία να ακούγονται εξυπνακίστικες ατάκες και να αναδεικνύονται καταστάσεις, που άλλοτε προκαλούν το γέλιο και άλλοτε τη θυμηδία.
Οι ηθοποιοί, όταν υποδύονται… ηθοποιούς ή ανθρώπους της τέχνης, έχουν το πλεονέκτημα. Πολύ περισσότερο δε, οι γυναίκες ηθοποιοί, που προσπαθούν να υποδυθούν τις «κατ’ επάγγελμα συνοδούς». Έκπληξη για μένα ήταν η Τζένιφερ Άνιστον να υποδύεται τη νευρωτική και καθόλου ψύχραιμη ψυχολόγο. 
Η κωμωδία δεν είναι και άσχημη. Έχω ξαναγράψει ότι οι ταινίες που αναφέρονται στο χώρο του κινηματογράφου, πάντοτε ελκύουν τον κόσμο και περισσότερο όταν σ’ αυτές εμφανίζονται cameo γνωστοί ηθοποιοί.
Του Πίτερ Μπογκτάνοβιτς
Με τους Τζένιφερ Άνιστον, Λούσι Παντς, Ίμογκεν Πουτς, Κουέντιν Ταραντίνο, Όουεν Γουίλσον, Κάθριν Χαν, Τζένιφερ Εσποζίτο, Ρις Άιφανς
Προβάλλεται από 30/7/15