23.7.15

Κατακούτελα – Trainwreck

Υπόθεση: Η γνωστή για το καυστικό της χιούμορ κωμικός (Inside Amy Schumer), υποδύεται μια δημοσιογράφο, που πίστεψε από μικρό παιδί την φιλοσοφία του διαζευγμένου πατέρα της για την μονογαμία (συγκεκριμένα ότι δεν υφίσταται κάτι τέτοιο και να μην την επιδιώκει) και έτσι ζει τη ζωή της χωρίς δεσμεύσεις, πηγαίνοντας από τη μία περιστασιακή σχέση στην άλλη. Έτσι, όμως, η ηρωίδα μας έχει πιάσει συναισθηματικά κι επαγγελματικά πάτο, μη έχοντας κανέναν και τίποτα ουσιαστικό στη ζωή της. Μετά από μια συνέντευξη με έναν επιτυχημένο, γοητευτικό αθλίατρο, η ζωή της αλλάζει εντελώς και βρίσκεται μπλεγμένη σε ξεκαρδιστικές περιπέτειες, σε μια απέλπιδα προσπάθεια να αποφύγει το προφανές: την ενηλικίωση και τη συναισθηματική δέσμευση μιας σοβαρής, κατά τη γνώμη της, βαρετής, «συμβατικής» σχέσης, αγαπημένο θέμα του σκηνοθέτη. Ο δίμετρος ΛεΜπρόν Τζέιμς σκοράρει τρίποντο στην κωμωδία κι η Τίλντα Σουίντον –αγνώριστη- δίνει μια ακόμα απολαυστική ερμηνεία.
Κριτική: Εκπαιδευμένη για να καταστραφεί, κατά τον τίτλο, η ηρωίδα της ταινίας, αλλάζει συνεχώς συντρόφους, όπως την είχε συμβουλεύσει ο πατέρας της όταν ήταν μικρή κατά την εναρκτήρια σκηνή. Μόνο που κατά τη διαδρομήτης ζωής της, ερωτεύεται και προσπαθεί να αποφύγει τη δέσμευση.
Σκηνές που δύσκολα αποσπούν το γέλιο του θεατή (εκτός αν είναι αμερικανάκι) και σκηνές που δημιουργούν κάποιο χαμόγελο, εναλλάσσονται σε ένα σενάριο που μοιάζει να είναι συνονθύλευμα επεισοδίων τηλεοπτικής σειράς. 
Η Έιμι Σούμερ έχει κωμική στόφα και ίσως της ταιριάζει το οξύ και καυστικό χιούμορ, χωρίς να αγγίζει τα όρια του εκχυδαϊσμού.
Γενικά η ταινία, δεν μου κέντρισε το ενδιαφέρον, παρόλο που είχε κάποιες έξυπνες στιγμές.
Του Τζαντ Άπατοου 
Με τους Έιμι Σούμερ, Μπιλ Χέιντερ, Τίλντα Σουίντον, Μπρι Λάρσον, ΛεΜπρόν Τζέιμς, Έζρα Μίλερ, Έβαν Μπρίκμαν, Μάικ Μπιρμπίλια, Ράνταλ Παρκ, Τζον Γκλέιζερ, Μαρίζα Τόμεϊ, Κόλιν Κουίν, Τζον Τσένα, Ντέιβ Άτελ, Βανέσα Μπάγιερ
Προβάλλεται από 23/7/15