23/7/15

Θα μείνει μεταξύ μας - Un moment d'égarement

Υπόθεση: Ο Αντουάν και ο Λοράν, δύο φίλοι αποφασίζουν να περάσουν τις διακοπές τους στην Κορσική με τις κόρες τους Λούνα και Μαίρη αντίστοιχα. Ένα βράδυ στην παραλία η Λούνα θ’ αποπλανήσει το Λοράν. Μια στιγμή αδυναμίας για εκείνον, θα γίνει σφοδρός έρωτας για τη 17χρονη Λούνα. Ο Αντουάν καταλαβαίνει ότι κάτι συμβαίνει στη κόρη του κι επιδιώκει να μάθει..
Κριτική: Άνιση ταινία πάνω στα θέματα της φιλίας, της αγάπης και της ανακάλυψης της σεξουαλικότητας. Μια κωμωδία που εξελίσσεται σε δράμα ή ένα δράμα που δεν πατάει γερά στα πόδια του.
Το σενάριο είναι αφελές και στην εξέλιξή του, βοηθά το γεγονός ότι υποστηρίζεται από δύο μεγάλους ηθοποιούς: τον Βενσάν Κασέλ, που παρασύρεται (ουσιαστικά βιάζεται, αλλά άντε να το πεις στο δικαστήριο ανηλίκων αυτό, εάν είχε δικαστήριο το σενάριο) από την κόρη του φίλου του και σε μια στιγμή αδυναμίας, της δίνει το δικαίωμα να τον… ερωτευτεί και τον Φρανσουά Κλιζέ (τον τετραπληγικό της ταινίας «Οι άθικτοι»), που όλα τα προβλέπει και υποψιάζεται, εκτός από το γεγονός ότι η κόρη του είναι ερωτευμένη με τον κολλητό του. Επιπόλαιος ο ένας, ανυποψίαστος ο άλλος. Αλλά πιστοί φίλοι, όμως.
Το αδύναμο σενάριο, βοηθούν επίσης και οι δύο νεανικές, όμορφες και σφριγηλές παρουσίες των Λόλα Λε Λαν (19 ετών, αλλά υποδύεται την ανήλικη που παρασύρει τον Κασέλ) και Αλίς Ισαάζ (που είναι και δείχνει μεγαλύτερη, ωριμότερη και πιο προσγειωμένη).
Συνολικά θα έλεγα: καλό καλοκαίρι!
Του Ζαν Φρανσουά Ρισέ
Με τους Βενσάν Κασέλ, Φρανσουά Κλιζέ, Αλίς Ισαάζ, Λόλα Λελάν
Προβάλλεται από 23/7/15