6/8/15

Φιμωμένος έρωτας - I dolori del giovane Edo

Υπόθεση: Ο Edoardo ζει στην Πίζα, είναι 17 χρονών και υποφέρει από φίμωση. Η κατάσταση του είναι κάτι που απασχολεί όλη την οικογένεια, αλλά κυρίως τον ίδιο. Ο καλύτερος φίλος του ο Arturo σκέφτεται συνεχώς πότε θα χάσει την παρθενιά του και φαντασιώνεται τις λεπτομέρειες της πολυαναμενόμενης αυτής εμπειρίας. Ο Edoardo θα ήθελε κι εκείνος να κάνει σεξ, ειδικά τώρα που η καλύτερη του φίλη έρχεται για διακοπές στην Πίζα. Εν τω μεταξύ γνωρίζεται και με την Elisabetta, ένα κορίτσι που τραγουδάει σε ένα συγκρότημα και θέλει να περάσει το βράδυ της μαζί του. Θα τα καταφέρει άραγε να ξεπεράσει το μεγαλύτερο πρόβλημα της ζωής του και να ζήσει την εμπειρία που φαντασιώνεται όλα αυτά τα χρόνια;
Κριτική: Ο πρωτοεμφανιζόμενος σκηνοθέτης Ντούτσιο Κιαρίνι, αγγίζει ένα υπαρκτό πρόβλημα με ευαισθησία, τρυφερότητα και λεπτό χιούμορ και μας χαρίζει μια ανάλαφρη ταινία, χωρίς χολιγουντιανές υπερβολές και χοντρά σεξουαλικά αστεία και υπονοούμενα.
Τα πάθη του νεαρού Έντο, κατά τον τίτλο, δεν είναι άλλα από το εξής ένα: θέλει να ερωτευτεί με το δικό του τρόπο, ανακαλύπτοντας την αδερφή ψυχή και να κάνει έρωτα μαζί της, χωρίς να επηρεάζεται από τα πρότυπα που του «προωθεί» το στενό του, οικογενειακό και φιλικό περιβάλλον. Πρέπει να αντιμετωπίσει σαν άντρας κάποιες καταστάσεις, αλλά δεν είναι εύκολο μιας και το κυριότερο πρόβλημα, που του δημιουργεί και τη μεγαλύτερη ανασφάλεια, είναι ότι πάσχει από φίμωση. Όλοι θέλουν να τον βοηθήσουν, ο καθένας με το δικό του τρόπο, ο γιατρός με την επέμβαση, η οικογένειά του την οποία παραπλανεί ότι έχει λύσει το πρόβλημα και ο κολλητός του, που ταυτόχρονα τον εκμεταλλεύεται αλλά και του επιτείνει το πρόβλημα. Ο Έντο, συνεχίζει να το έχει, προσπαθεί μόνος του να το λύσει κάτω από κωμικοτραγικές συνθήκες και οι μόνες που μπορούν να του το λύσουν είναι οι φίλες του, τις οποίες ελκύει το γεγονός ότι είναι σοβαρός, ντροπαλός και μετρημένος. 
Ο πρωταγωνιστής Ματέο Κρεατίνι είναι εξαιρετικός στο ρόλο του ντροπαλού, αδέξιου και ανασφαλή Έντο, ενώ πολύ καλές στέκουν δίπλα του και οι Φρανσέσκα Αγκοστίνι και Μιριάνα Ρασχίλα, ως φίλες που δείχνουν να τον συμπαθούν και είναι έτοιμες να του λύσουν το πρόβλημα, χωρίς βέβαια να γνωρίζουν ότι υπάρχει.
Ευχάριστα σοβαρή ταινία, τρυφερή, ρομαντική και μικρής διάρκειας.
Του Ντούτσιο Κιαρίνι
Με τους Ματέο Κρεατίνι, Φραντσέσκα Αγκοστίνι, Νικόλα Νότσι, Μιριάνα Ρασχίλα, Μπιάνκα Τσεραβόλο, Μπιάνκα Νάπι, Μικέλε Κρεστάτσι, Φραντσέσκο Ακουαρόλι
Προβάλλεται από 6/8/15