17/9/15

Πεινασμένες καρδιές - Hungry hearts

Υπόθεση: Ο Τζουντ είναι Αμερικανός, η Μίνα Ιταλίδα. Συναντώνται τυχαία στη Νέα Υόρκη και ζουν μία θυελλώδη ερωτική ιστορία, που κορυφώνεται με την απρόοπτη εγκυμοσύνη της Μίνα και τον γάμο τους. Από τους πρώτους μήνες της εγκυμοσύνης, ένα έντονο μητρικό ένστικτο κάνει την Μίνα να πιστεύει ότι κουβαλά ένα «ξεχωριστό» παιδί. Για να σεβαστεί τη φύση, το προστατεύει εμμονικά από τις «μολύνσεις» του έξω κόσμου και της δυτικής ιατρικής, και παλεύει να διατηρήσει την απόλυτη αγνότητά του, όπως εκείνη την αντιλαμβάνεται. Από αγάπη για την Μίνα, ο Τζουντ ακολουθεί τις οδηγίες της, αλλά κάποια στιγμή μία επίμονη μάχη υποψιών και κατηγοριών ξεκινά ανάμεσα σε εκείνον και τη Μίνα, και οδηγεί σε μία εκρηκτική σύγκρουση.

Κριτική: Ψυχολογικό και κλειστοφοβικό θρίλερ, με κεντρικούς ήρωες ένα ζευγάρι που ζει στη Νέα Υόρκη. Εκείνος Αμερικανός, εκείνη Ιταλίδα η οποία αισθάνεται ξένη και μόνη στη Νέα Υόρκη, αποκτούν ένα παιδί το οποίο και αποτελεί το κέντρο βάρους της ταινίας. 
Η μητέρα με εμμονές πάνω στην ανατροφή του, καταπιέζεται από αντιλήψεις που τη θέλουν να το αναθρέψει μόνη της και καταπιέζει εκείνον, ο οποίος βρίσκεται πραγματικά σε αδύνατη θέση, μιας και υπερισχύει το μητρικό φίλτρο, το οποίο είναι και ο καταλύτης της υπόθεσης με την επέμβαση της μητέρας του. 
Με την κάμερα να κινείται με ευρυγώνιο φακό μέσα σε ένα στενό διαμέρισμα και με δύο πρωταγωνιστές, των οποίων τα πρόσωπα διαθέτουν «εφιαλτικές» γωνίες, ο σκηνοθέτης προσπαθεί να μας δώσει ένα «Μωρό της Ρόζμαρι» χωρίς μεταφυσικά στοιχεία, αλλά με χαρακτήρες που υποτίθεται διαθέτουν εσωτερικότητα.  
Ενδιαφέρον σαν σενάριο, αλλά άνισο στην εκτέλεση, ίσως και λίγο πληκτικό στην αρχή, μέχρι να εστιάσει στις σχέσεις των δυο γονιών.

Του Σαβέριο Κονστάνζο
Με τους Άλμπα Ρορβάκερ, Άνταμ Ντράιβερ, Ρομπέρτα Μάξουελ, Αλ Ροφ, Γκέισα Ότερο, Τζέισον Σέλβιγκ
Προβάλλεται από 17/9/2015