24/9/15

Ο Λαβύρινθος: Πύρινες δοκιμασίες - Maze Runner: The Scorch Trials

Υπόθεση: Ο Τόμας και οι τολμηροί σύντροφοί του έχουν βγει πια από τον εφιαλτικό Λαβύρινθο αλλά βρίσκονται αντιμέτωποι με την μεγαλύτερή τους πρόκληση μέχρι τώρα: την μυστηριώδη και παντοδύναμη οργάνωση γνωστή ως Τμήμα Παγκόσμιας Καταστροφής (WCKD). Όσο φιλόξενοι και περιποιητικοί κι αν είναι οι άνδρες που τους περισυνέλεξαν μετά την απόδρασή τους, ο Τόμας δεν μπορεί να αφήσει στην άκρη τις αμφιβολίες του σχετικά με τα αληθινά τους κίνητρα. Σιγά-σιγά εκείνος και οι φίλοι του συνειδητοποιούν ότι ο έξω κόσμος κρέμεται από μια κλωστή και ότι μια μοίρα χειρότερη από τον θάνατο περιμένει όλους όσοι μείνουν πίσω στην απέραντη ερημωμένη περιοχή της Πύρινη Γης. Ενώνοντας τις δυνάμεις τους με αντιστασιακούς πολεμιστές, τα μέλη της ομάδας τα βάζουν με τις κατά πολύ ανώτερες δυνάμεις του WCKD και αποκαλύπτουν τα σοκαριστικά της σχέδια. Σε έναν κόσμο όπου τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται, οι πρωταγωνιστές θα προσπαθήσουν να κάνουν μια καινούρια αρχή, χωρίς όμως να υποπτεύονται ότι μερικές φορές η αλήθεια είναι πιο σκληρή από το ψέμα.
Κριτική: Ευτυχώς που η Διανομή παραδέχεται ότι η ταινία θυμίζει τους «Αγώνες Πείνας», τον «Άρχοντα των Μυγών» και την τηλεοπτική σειρά «Lost», διότι πραγματικά διαθέτει λίγο απ’ όλα αυτά και ουσιαστικά τίποτα. 
Βλέπουμε γνωστά ντεκόρ από προηγούμενες ταινίες-καταστροφής, υπάρχουν οι πολύ κακοί «κακοί» και οι καλοί νεαροί κυνηγημένοι. Επιπλέον έχουμε τους γνωστούς και από το «I am legend» και το «World War Z» μολυσμένους (σε στυλ ζόμπι) και φυσικά στο τέλος επέρχεται η απαραίτητη λύτρωση, ώστε να υπάρξει και τρίτη συνέχεια (όσα και τα βιβλία).
Τα έχουμε ξαναδεί όλα αυτά, με την ίδια καταιγιστική και κλιμακούμενη δράση μέχρι το φινάλε σαν video game.
Νεανική περιπέτεια πάνω σε γνωστούς κώδικες περί δυστοπικών κοινωνιών.

Του Γουές Μπολ
Με τους: Νάταλι Εμάνιουελ, Κάθριν Μακναμάρα, Ντίλαν Ο' Μπράιεν, Τόμας Μπρόντι - Σάνγκστερ, Άινταν Γκίλεν, Κάγια Σκοντελάριο, Τζιανκάρλο Εσπόζιτο, Κι Χονγκ Λι, Πατρίτσια Κλάρκσον, Λίλι Τέιλορ
Προβάλλεται από 24/9/15