24/9/15

Sicario: Ο εκτελεστής - Sicario

Υπόθεση: Στο Μεξικό, σικάριο σημαίνει εκτελεστής. Η πράκτορας του FBI Κέιτ Μέισερ, αφού κατάφερε να καταξιωθεί σε ένα ανδροκρατούμενο χώρο, αναλαμβάνει μια αποστολή υψίστης σημασίας. Στρατολογημένη από το μυστηριώδη Ματ Γκρέιβερ, εντάσσεται σε μια ομάδα κατά του κλιμακούμενου πολέμου των καρτέλ ναρκωτικών. Με αρχηγό τον αινιγματικό Αλεχάντρο, η ομάδα βρίσκεται στα σύνορα ΗΠΑ-Μεξικό με αποστολή να συλληφθεί ο πιο διαβόητος αρχηγός καρτέλ.
Κριτική: Πολύ καλή ταινία, με θέμα τα όρια της ηθικής και την καταστρατήγησή τους, όταν πρόκειται να σπάσουν οι κανόνες της τυπικότητας.  Η Έμιλι Μπλαντ, στο ρόλο μιας πράκτορος που θέλει να ξεφύγει από την επιφανειακή αντιμετώπιση των αποστολών της, με το εξαιρετικά εκφραστικό της βλέμμα, ζωντανεύει ένα χαρακτήρα που κινείται στο λεπτό νήμα μεταξύ δύο ρόλων: του τυπικού πράκτορα και του ανθρώπου που ψάχνει την ουσία των πραγμάτων. Στην πορεία της, θα διαπιστώσει ότι ακολουθώντας αυστηρά τον υπηρεσιακό κώδικα, θα αναγκαστεί να παίξει άλλους δυο ρόλους,  του θύτη εν γνώσει της, αλλά και του θύματος εν αγνοία της.
Η ταινία διαθέτει ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον σενάριο και μια σφιχτή σκηνοθεσία, που κλιμακώνει την αγωνία αλλά και μια ακόμα εκπληκτική ερμηνεία, του Μπενίσιο Ντελ Τόρο, που υποδύεται το κεντρικό και μυστηριώδη κεντρικό ήρωα, που το παίζει όλα για όλα με ήρεμη αποφασιστικότητα και πειστικότητα.
Η κάμερα κινείται με ντοκιμαντερίστικο τρόπο ανάμεσα στους ήρωες με φόντο τις απέραντες εκτάσεις του Μεξικού ή τους κλειστούς χώρους της διακίνησης των ναρκωτικών, ενώ το κοφτό μοντάζ πετυχαίνει να εντείνει τις σκηνές δράσης.
Πολύ καλή περιπέτεια και έξοχες ερμηνείες.

Του Ντενίς Βιλνέβ
Με τους: Έμιλι Μπλαντ, Μπενίτσιο Ντελ Τόρο, Τζον Μπερντάλ, Τζος Μπρολίν
Προβάλλεται από 24/9/15