16/9/15

Έρωτας χωρίς δεσμεύσεις - Sleeping with other people

Υπόθεση: Οι Νεοϋρκέζοι Λέινι και Τζέικ είχαν περάσει μαζί μια βραδιά πριν δώδεκα χρόνια, και η μοίρα τους φέρνει πάλι κοντά σήμερα. Εξακολουθούν όμως να έχουν και οι δύο το ίδιο πρόβλημα που είχαν και τότε: δεν πιστεύουν στη μονογαμία και δε μπορούν να κρατήσουν μια σχέση. Αποφασισμένοι να μείνουν φίλοι, παρότι θέλουν να είναι μαζί, συμφωνούν να κρατήσουν τη σχέση τους πλατωνική- κάτι που βρίσκουν δύσκολο να τηρήσουν.

Κριτική: Κωμωδία (υποτίθεται) πάνω στο θέμα των σχέσεων χωρίς δεσμεύσεις και στην τελική ωρίμανση. Μόνο που δυσκολεύτηκα πολύ να γελάσω, παρ’ όλες τις προσπάθειες των δύο πρωταγωνιστών. Ή μήπως δεν γέλασα καθόλου; Δεν θυμάμαι…
Το σενάριο που υποτίθεται ότι αναφέρεται στις σχέσεις των νέων και σύγχρονων ανθρώπων, εκτυλίσσεται στη Νέα Υόρκη (η οποία είναι εξαιρετικά και ονειρικά φωτογραφημένη από τον Μπεν Κούτσινς), είναι τόσο πυκνό σε διαλόγους γύρω από το σεξ που καταντά ανιαρό.
Οι δύο πρωταγωνιστές, δεν έχουν να επιδείξουν τίποτα εκτός από το βιομηχανοποιημένο στυλ του άνετου, ανέμελου και ανεύθυνου τύπου ανθρώπου, που καλλιεργούν τα media στις ΗΠΑ. Θυμάμαι τον Τζέισον Σουντέκις στο «Αφεντικά για σκότωμα» (1 και 2) και δεν είδα να αλλάζει κάτι στο παίξιμό του σ’ αυτή την ταινία. Όσο για την Άλισον Μπρι… μου θύμιζε την Τζένιφερ Άνιστον στα Φιλαράκια. Και οι δυο τους ανώριμοι, ανεύθυνοι και φυσικά ελεύθεροι για σχέσεις με άλλους.

Της Λέσλι Χέντλαντ
Με τους: Τζέισον Σουντέκις, Άλισον Μπρι, Νατάσα Λιόν, Αμάντα Πιτ, Άνταμ Σκοτ, Μαρκ Μπλούκας, Τζέισον Μαντζούκας
Προβάλλεται από 17/9/`5