8/10/15

Ο αρχάριος - The intern

Υπόθεση: Ένας 70χρονος χήρος συνταξιούχος θα επανέλθει στην εργασιακή ενεργό δράση, ως ασκούμενος σε μια ιστοσελίδα μόδας, την οποία διευθύνει μια νέα κοπέλα. Πολύ σύντομα θα γίνει πολύτιμο μέλος της ομάδας, με τους δυο να αναπτύσσουν μια ιδιαίτερη σχέση.

Κριτική: Μια κομεντί για όλα τα γούστα. Ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο μετά από μερικές αποτυχημένες κωμωδίες, στις οποίες επικρατούσαν οι γκριμάτσες του και όχι το ταλέντο, σ' αυτή την κωμωδία εμφανίζεται πιο συγκρατημένος στο ρόλο ενός χήρου, που δεν το βάζει κάτω και θέλει να ξεκινήσει πάλι τη ζωή του, γεμίζοντάς την με κάποια δουλειά για την ηλικία του και να αισθάνεται χρήσιμος. 
Δίπλα του μια εξαιρετική Αν Χάθαγουεϊ, στο ρόλο μιας σύγχρονης επιτυχημένης νέας, που έχει και η ίδια αιφνιδιαστεί από την απροσδόκητη επιτυχία της ιστοσελίδας της στο χώρο της μόδας και είναι μονίμως αγχωμένη με την επιχείρησή της.
Εκείνος παλιομοδίτικης, αλλά με τη σοφία των χρόνων του, θα προσπαθήσει να τη βοηθήσει και εκείνη παρά τις αρχικές αμφιβολίες για την προσφορά του, θα βρει στο τέλος στο πρόσωπό του την πατρική φιγούρα, αλλά και έναν έμπιστο φίλο για όλες τις ώρες.
Παράλληλα, είναι πολύ καλή και η Ρενέ Ρούσο στο ρόλο της κατασταλαγμένης γυναίκας, που εργάζεται στην επιχείρηση της Χάθαγουεϊ και ερωτεύεται με την πρώτη ματιά τον Ντε Νίρο, δίνοντας πρόσθετο ενδιαφέρον στη ζωή του.
Οι σχέσεις των τριών κυλούν ομαλά, με προβλέψιμο αλλά απολαυστικό τρόπο, λόγω της σφιχτής σκηνοθεσίας και των γήινων χαρακτήρων του σεναρίου.  
Πολύ καλή ταινία για δυο ευχάριστες και συγκινητικές ώρες.

Σκηνοθεσία της Νάνσι Μέγιερ
Παίζουν: Αν Χάθαγουεϊ, Ρόμπερντ Ντε Νίρο, Ρενέ Ρούσο
Προβάλλεται από 8/10/15